Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Възхода на алтернативните медии заплашва Новия световен ред

Ролята на алтернативните медии се увеличава все повече, повечето млади хора не вярват на корпоративните медии, а търсят независими и алтернативни информационни сайтове

Според последното проучване на „Галъп“ повечето млади хора на възраст между 18-29 години не вярват на корпоративните медийни гиганти като „Си Ен Ен“, „Би Би Си“ и прочее. Оказва се, че младитетърсят независими и алтернативни източници за информиране и засилват съмненията си, че големите медии не са нищо повече от пропагандна машина за фабрикуване на мнения, оправдаващи правителствените политики и прикриващи собствените им спорни решения, често в ущърб на самите хора.

Все повече млади хора, заявяват при проучванията, че корпоративните медии са под контрола на правителствата и разузнавателните агенции. Младите хора са анти-военно настроени, а опозицията на ЕС и НАТО нараства именно заради възхода на независимите журналисти и алтернативните информационни сайтове, отчитат запознатите.

Възхода на алтернативната медия хвърли в паника неоконсерваторите и западната преса, която стартира мащабна пропагандна кампания срещу тези сайтове, използвайки тактиката да омаловажава подобни информационни сайтове и медии, заявявайки, че те са „конспиративни“ или пък са пряко свързани с враговете на държави като САЩ. С времето се доказа, че алтернативната медия е тази, която първа заговори за това, което след време Вашингтон призна. Кой заговори пръв за това, че Съединените щати излъгаха за войната в Ирак, за мъченията, с които си служи ЦРУ, за подслушването на конгресмени? Всичко това беше наричано „конспирация“, но сега, когато тези неща се признават официално с огромно закъснение корпоративните медии започват да споменават за тях. Разкритията на Едуард Сноудън, например, също потвърдиха това, за което корпоративните медии мълчаха, а правителствата наричаха „конспирация“.

Социолозите отчитат, че по-възрастните хора и тези, които нямат навика да използват интернет или нямат достъп до глобалната мрежа все още вярват на новинарските емисии в корпоративните медии. Оказва се, че зрителите и читателите на корпоративната преса и медия са все по-застаряващи. /alterinformation.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!