Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доказано! Вижте Е-тата в храните, които докарват рак

Лиза Стоилова

Шест от Е-тата в храните, които са разрешени, увреждат ДНК-то ни

Е-тата в храните, дори и разрешените, ни разболяват

Е-тата в храните ни докарват рак! Учени доказаха категорично, че дори и шестте Е-та, които са разрешени да се добавят в храните, вредят сериозно на здравето ни и в крайна сметка предизвикват сериозни болести. Въпросните Е-та представляват консерванти и оцветители и увреждат необратимо човешкото ДНК. А именно тези увреждания са предпоставка за развитието на рак, категоричен е доцент Георги Милошев, който е ръководител на Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология към Българската академия на науките.

Е-тата в храните ни докарват рак

Е-тата в храните ни докарват рак

Той и екипът му са провели редици анализи, за установят как Е-тата в храните, дори и разрешените, влияят на организма. Те са съставили и специална таблица, в която са отразени различните позволени вещества, които въпреки това ни вредят, а също и продуктите, в които се добавят, видяха от „24 часа“. Плашещото в случая е, че тези Е-та се съдържат в някои от най-консумираните продукти от българите, като кафето, червеното месо, а също и в соковете и дъвките.

Тези консерванти и оцветители увреждат ДНК-то на човек, дори и когато са в концентрация до 1000 пъти по-ниска от допустимото. Излишно е да обясняваме как се отразява на организма всекидневното им приемане. Доцент Милошев е категоричен, че оцветителите са най-канцерогенни, тъй като се включват в структурата на човешкото ДНК изключително лесно, което пък от своя странна, може да предизвика мутации на клетките и съответно да доведе до злокачественото й израждане, предупреждава специалистът.

Самото изследване, направено от него и екипът му, е уникално за територията на България, а резултатът от него е много по-точен и по-бърз от методите за анализ, използвани досега. Освен това дава и много по-пълна информация за увреждането на ДНК-то, благодарение на което резултатите от него са уникални. /razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!