Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестиращи от февруари: Всичко беше сценарий. На 5-ти няма да гласуваме

„Защо да гласуваме за нещо, което е изродено и няма никаква морална основа?...

/КРОСС/Днес е същото. Не виждаме някаква разлика, освен че се говори по-смело за някои неща. Но нещата си продължават по старому.

Коментарът е на протестиращите от февруарските протести - Янко Петров, Дончо Дудев и Йоана Иванова.

В нтервю за Нова телевизия те заявиха, че няма да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5-и октомври.

„Защо да гласуваме за нещо, което е изродено и няма никаква морална основа? Изборите са компрометирани, да бяха махнали поне мъртвите души от списъците", посочиха протестиращите.

„На 2-ри септември Близнашки излезе в едно предаване и каза, че имало много хора, които са дерибействали в НЕК и трябва да понесат съответната отговорност. Това го казва премиер по национална телевизия и аз искам да го помоля да каже имената на тези хора. Междувременно, ние пуснахме сигнал до Сотир Цацаров на база това изявление да бъдат зададени конкретни въпроси на Близнашки. Народът плаща едни и същи грешки", посочи Янко Петров.

Още от преди началото на февруарските протести имаше опити за срещи с различни фигури от политическия живот. Различни партии предлагаха помощ - къде юридическа, къде друга, обясниха протестиращите. На въпрос доколко революционерите биват изкушени и претопени от тези, срещу които са скачали, Йоана Иванова отговори следното: „Въпросът е доколко тези хора наистина са били революционери и дали включването им протестите не е било преднамерено и планирано с определена цел."

„За съжаление, явно все още се учим как да протестираме и как да отстояваме демократичните си права. Вярвам, че едни нови протести трябва да бъдат коренно променени от това, което се случи и февруари, и юни. Протестите трябва да бъдат много по-категорични и радикални", посочи Дончо Дудев.

И тримата бяха на мнение, че всичко, което се е случило, най-вероятно е било сценарий.

„Не можем да кажем кой организира момчетата с маски и камъни. Вероятно някой, който има интерес. Кръвта по паветата беше достатъчна причина за Бойко Борисов да си подаде оставката, естествено. Но това беше абсолютно подготвен сценарий", коментира Йоана Иванова. Дончо Дудев припомни и че сметките за ток са били изкуствено напомпани нагоре.

Някой, който е искал да свали Бойко Борисов, може да е подготвил този сценарий, предположиха тримата гости в студиото. /cross.bg

Марк Твен: Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!