Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жабата, управлявала Китай

Джянг Земин (Jiang Zemin): Жабата, управлявала Китай

Когато китайските интернет потребители пишат за бившия китайски глава на комунистическата партия Джянг Земин (Jiang Zemin), те го наричат "жаба".

Това се дължи на наподобяващия му на жаба външен вид и на факта, че интернетът в Китай се цензурира, така че интернет потребителите трябва да използват псевдоними и кодови думи, когато говорят по чувствителни политически теми, съобщава Epoch Times.

Джянг стартира масовото преследване на духовната практика Фалун Гонг през 1999 г., с което разпорежда за задържането и изтезаването на безброй невинни китайски граждани. Излишно е да се споменава, че това не го направи много популярен в Китай, или където и да е другаде.

Нещата вървят надолу за него сега. Политическият му съперник и настоящ лидер на Китайската комунистическа партия Ши Джинпинг (Xi Jinping) разследва и уволнява един след друг съратниците на Джянг, като самият Джянг може да бъде следващата жертва, според Epoch Times.

Намеци за жаби са появяват в китайските медии, за да се правят подигравки с бившия диктатор. Има дори история, описваща как Джянг е прероден от жаба.

Както пише Epoch Times, легендата гласи, че нечестивата душа на Джянг е била създадена като "полъх на завист и омраза" от най-ниското ниво на ада е влязъл в тялото на жаба на Земята. Така създаденото зло земноводно по-късно умира и се преражда като Джянг.

Историята за жабата може да звучи смешно, но това, което не е смешно е реалността, в която на такъв човек се дава пълен контрол над най-многолюдната страна в света.

Завиждайки на огромната популярност на Фалун Гонг и надявайки се да засили собствената си власт, Джянг нарежда да се започне преследване, което унищожава животи и семейства, и води до смъртта на хиляди хора. Това преследване продължава в продължение на 15 години и е най-жестокият акт на насилие в историята на комунистическата партия.

Поуката от историята? Злите земноводни не трябва никога, при никакви обстоятелства, да бъдат поставяни да управляват една нация.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!