Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светът налива милиарди в китайските имоти

Глобалните инвеститори предоставят рекордно по обем финансиране на китайските строителни предприемачи през тази година, въпреки влошаването на ситуацията на жилищния пазар в страната.

Емисиите облигации, реализирани на световните пазари от компаниите за имоти в Китай вероятно ще достигнат рекорд през тази година. До момента сумата е над 18 млрд. долара, по данни на Dealogic, а през цялата 2013 г. стигна 19.5 млрд. долара.

Не се заблуждавайте - Китай, Русия и САЩ работят заедно, за да предизвикат хаос - EricsonReport.com

В същото време китайската централна банка прави всичко възможно, за да спре надуването на имотния балон. Тя рязко затегна условията за кредитиране за строителните предприемачи и брокери, пише FT.

Продажбите на жилища в Китай пък намаляват, като през тази година стойността им се е понижила с 8.2 на сто, най-вече заради спада на цените. Все повече строителни компании предупреждават инвеститорите, че няма да могат да изпълнят заложените цели за приходи и печалби.

Въпреки всичко това от началото на тази година китайските строители за привлекли чуждестранно финансиране на обща стойност от 27.7 млрд. долара.

"Великата Измама": Как да се финансира комунизма, докато се имитира противопоставяне

Но докато кредитирането за тях продължава да расте с бързи темпове, инвеститорите са станали по-взискателни и лихвите по заемите се покачват.

Нивото на задлъжнялост в сектора се увеличава рязко през тази година като приходите намаляват, а взетите заеми растат. По данни на Barclays някои от водещите строителни компании в Китай ще имат ливъридж от 200% в края на годината. /darikfinance.bg

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!