Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След кома австралиец се събуди китаец (видео)

Бен Макмеън - След кома австралиец се събуди китаец

Бен Макмеън изпада в кома след ужасна катастрофа с кола, която едва не му коства живота му. След като се събужда една седмица по-късно, младият мъж бил забравил родния си език и заговорил на китайски.

Когато се събудил, 22-годишният австралиец видял до леглото си медицинска сестра. Виждайки в нея азиатски черти, той и казал: “Извинете ме, сестра, аз се чувствам зле”, само че на китайски.

След това той и поискал лист хартия и химикал и написал на китайски: ” Обичам майка ми, обичам баща ми, и ще оздравея”.

Новопридобитите от австралиеца езикови умения изумили не само родителите му, но и лекарите. Родителите на Бен казват, че синът им оцелял по чудо. Когато им се обадили от болницата за да им кажат, че синът им е излязъл от кома, те не повярвали на тези думи. Впрочем по-голямо объркване предизвикала новината, че Бен заговорил на китайски.

“Никой в ​​семейството ни не говори китайски, така че дълбоко в себе си бяхме много загрижени от това, което се случва” – цитира бащата Mail Online.

Въпреки опитите да учи китайски в училище, Бен никога не е бил в състояние свободно да го говори. “Аз не разбирах , че говоря на китайски, аз просто говорех и това ми изглеждаше напълно естествено,” – каза той.

Младият мъж му трябвали два – три дни, за да си спомни как да говори на английски език. Придобитите в резултат на катастрофата езикови умения открили нови възможности за Бен. Благодарение на тях той съпровождал екскурзии за китайски туристи в родния си град и станал телевизионен водещ – било му възложено да ръководи програмата “Мандарин” на китайски.

В момента жителят на Мелбърн вече е в Шанхай за да учи търговия в университета. Бен казва, че е щастлив, че е жив и е в състояние да говори на чуждия език.

http://bg.checkonline4you.com /30dumi.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!