Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отървете се от умората и килограмите

Ядете шоколад и пиете кафета, за да получите прилив на енергия. Може и да върши работа, но това не е дългосрочно решение. Още повече че след няколко килограма шоколад и няколко литра кафе фигурата, за която си мечтаете, ще се е изпарила. Точно както енергията, която сте получили.

"Откажете се от сладките изкушения, променете хранителните си навици и не само ще отслабнете, но ще скачате от леглото всяка сутрин, готови за предизвикателствата на новия ден", обещава доктор Сохере Роукд. Той изготвя лесен за следване 3-седмичен режим, благодарение на който ще забравите за умората и за излишните килограми.

"Хората си мислят, че всички режими определят единствено това какво трябва или не трябва да ядем, но според мен е важно да прочистим и съзнанието си", обяснява докторът. "Първо, разбира се, трябва да се отървете от всички вкусни изкушения.

Забравете за картофите, пастата, хляба, десертите, газираните напитки, чая, кафето и млякото. Знам, че може да е трудно, затова, ако се наложи, в началото пийте безкофеиново кафе или поне карайте само с по едно на ден. Добре е да включите в менюто си повече протеини. Яжте риба, месо, яйца, които ще ви заредят. Старайте се да избягвате пристъпите на глад и винаги дръжте ядки под ръка. Пазарувайте веднъж седмично, и то със списък", съветва експертът.

Седмица първа:
Чинията на четири части

Най-важното през тази седмицата е да помогнете на тялото си да се настрои за новия режим. Не се оставяйте да огладнявате, защото може да се изкушите и да си купите нещо нездравословно.

На закуска наблегнете на храната, която е богата на протеини.

Изследванията са показали, че те ни зареждат с енергия, помагат ни да изразходваме повече калории през целия ден и ни карат да се чувстваме сити за по-дълго. Може да си направите омлет или да изпиете един фреш с шепа ядки. Ако добавите и месо, още по-добре.

За обяд и за вечеря разделете една средно голяма чиния на четири равни части. Половината напълнете със зеленчуци, една четвърт оставете за протеини и една четвърт за въглехидрати като ориз.

Между храненията може да залъжете глада си с ядки или моркови.

Седмица втора:
Храна за
пиене

Разликата с първата седмицата е, че за две от трите хранения дневно трябва да изберете нещо течно - фреш, смути или супа. Най-доброто гориво, с което може да заредите тялото си, са плодовете и зеленчуците и да си приготвяте фрешове от тях се оказва определящо, защото може да изпиете по-голямо количество, отколкото можете да изядете. А течната храна ще даде шанс на храносмилателната ви система да си почине.
Най-добрият вариант е да си оставите твърдата храна за обяд. Старайте се да пиете и достатъчно количесто вода. Може да вземате пробиотици и мултивитамини.

Седмица трета: прочистване на ума

Докато започнете третата и последна седмица от хранителния план, вие вече трябва да се чувствате изпълнени с енергия. Затова сега идва времето на по-голямото физическо натоварване и прочистването на съзнанието.

Помислете за всички неща, които ви тормозят и не сте успели да разрешите, и се опитайте да се справите с тях сега. Направете си план и си сложете срок, в рамките на който да постигнете целите си, като се стараете обаче той да бъде реалистичен, защото иначе ще постигнете обратен ефект.

В колкото по-хармонични отношения се намирате със себе си, толкова по-голям напредък ще постигнете с диетата и ще се доближите до мечтаното тяло.

Не трябва да забравяте обаче, че и упражненията ще си кажат думата.
С тяхна помощ ще изгорите много калории, но и ще започнете да се чувствате по-енергични. Трябва само да намерите подходящите за себе си. Тренирайте поне три пъти седмично. /trud.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!