Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски държавни медии за първи път показаха погребение на руски десантчик, загинал в Донбас

Blackwater срещу Спецназ

Руски държавни медии за първи път информираха за погребение на руски военен, убит в боевете в Източна Украйна. Предлагаме ви информация от Нюзру.

Руски държавни телевизии за първи път показаха сюжет за военнослужащи от руската телевизия, които са загинали в Украйна, сражавайки се за сепаратистите от Донбас против украинската армия. При това на зрителите на тв каналите, които гледа по-голямата част от населението на Русия, бе обяснено, че руските войници специално взимат отпуска, за да се включат в бойните действия (по-рано един от лидерите на сепаратистите  съобщи, че няколко хиляди руски военни са предпочели да прекарат отпуската си не под палмите край морето, а под обстрела в Донбас, бел. на Нюзру). При това тв каналите възпяват доблестта на тези, които са жертвали живота си, за да защитат идеите на сепаратистите, и призовават зрителите да се гордеят с постъпките на тези момчета.

Първи канал разказа за гибелта на 28-годишния десантчикАнатолий Травкин от Кострома. По данни на тв канала преди около месец той взел отпуск и заминал за Донбас. "За решението си той не казалв нито на жена си, с която се били венчали наскоро, нито на командването на частта, където служил", се казва в репортажа, като се подчертава, че военното командване няма никакво отношение към гибелта на Травкин.

Тв каналът цитира думи на ветерана от въздушно-десантните войски Михаил Козлов, който заяввява, че се гордее с руските младежи, които "по зова на сърцето си изпълняват това, което трябва да изпълнят".

Тв каналът НТВ, разказвайки за погребението на Травкин, цитира председателя на Всеруската организация на ветераните "Бойно братство" Генадийа Шорохов, който на погребението казва, преизпълнен с гордост: "Подвигът ти е вечен... ти даде живота си за свободата на хората"

Тв каналът обяснява, че десантчикът загинал, спасявайки семейство от Луганска област. повече нищо не се знаело нито за смъртта на младия мъж, нито за спасените от него хора, нито за конкретната опасност, на която са били изложени. Шолохов завършва речта си с думите "чест и слава на нашите герои".

подчертава се, че погребението на младия мъж се се състояло "с воински почести". По закон това се полага за военни, които са загинали при защита на отечеството; докато са отбивали военната си служба (за наборниците); които имат общо над 20 години военна служба; които са герои на Съветския съюз, на Руската федерация или пълни кавдалери на ордена на славата; участници във войни; ветерани от бойни действия; лица, заемащи държавни длъжности в Руската федерация, както и граждани, които имат особени заслуги към държавата.

НТВ отбелязва, че руските мъже, заминали за Донбас, тъй като "повече не можели да наблюдават отстрани как украински бойци избиват жени, старци и деца". /trud.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!