Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скрита камера улови ежедневието в Северна Корея (ВИДЕО)

Празни улици, небостъргачи в съветски стил и патрулиращи полицаи

Това е най-затворената страна в света. Ново видео обаче дава възможността за нов поглед върху строго охранявания свят на Северна Корея. Кадрите показват на зрителите необичайно тихите улици с дървета на севернокорейската столица Пхенян, небостъргачи в съветски стил и симетрични сгради. Видеото, заснето с камера, монтирана в кола, показва още широки пътища, по които почти няма хора и трафик. Изключение правят спретнатото облечени пътни полицаи.

Комунистическата Северна Корея постоянно е обект на международни критики заради неспазването на човешките права. Доклад на ООН, обнародван по-рано през годината, очертава реалните условия на живот в страната, в която всеки дом има радиоточка, по която се чува държавната пропаганда, децата са учени да рисуват рисунки на лидера, а сексуалните нападения от държавните чиновници са нещо обичайно.

Само около 6000 туристи посещават страната на година. Те се изправят пред строги ограничения относно това, което те могат да снимат. Например, гостите нямат право да снимат строителни обекти, неразвити райони или военен персонал.

Потокът на туристи е възможно да се увеличи в бъдеще, след като наскоро Пхенян създаде първите зони за сърф, а преди това откри луксозен ски курорт по-рано през годината.

„Не мисля, че хората трябва да ходят в Северна Корея на туризъм“, коментира председателят на комисията на британското правителство по Северна Корея Дейвид Алтън. „Визитите осигуряват на режима чужда валута и подкрепят режим, който, според ООН, е отговорен за безпрецедентни нарушения на човешките права“, добавя той.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!