Рон Пол: ЦРУ унищожава цели държави и трябва да бъде закрито

Двукратния кандидат-президент заяви, че ЦРУ оперира из целия свят и стои зад унищожаването на цели държави

Бившия конгресмен от Тексас и два пъти кандидат-президент на Съединените щати Рон Пол се обяви за закриването на Централното Разузнавателно Управление.Коментирайки осъждането на Полша от Европейския съд за правата на човека миналата седмица във връзка с оказаното съдействие на страната на ЦРУ за изграждането на тайни затвори на нейната територия и измъчването

Рон Пол е американски лекар, писател, политик и дългогодишен член на Конгреса на САЩ от републиканската партия от щата Тексас. Кандидатира се два пъти за президент, веднъж през 1988 година от името на либертарианската партия и отново през 2008 година в предварителните избори на републиканската партия. Той е кандидат за президент и на изборите през 2012 година. Рон Пол е описван като консерватор, конституционалист и либертарианец. Като критик на американската външна политика, Рон Пол се обявява против войната в Ирак и подкрепя идеята за изолационизма. Той е за излизането на САЩ от организации като НАТО, СТО, ООН, МНС и др.

на неправомерно задържаните в тях, Рон Пол заяви:

 „Миналата седмица, Европейският съд по правата на човека откри, че правителството ни тайно е прехвърляло лица в Полша, където са били измъчвани далеч от общественото око и ръката на закона. Правителството на Полша трябваше да изплати неустойки в размер на стотици хиляди долари на жертвите“, пише Пол на своя уебсайт.

Рон Пол определя методите за разпити чрез мъчения на ЦРУ като „съмнителни практики“, които са разрушили имиджа на САЩ и са сериозна причина за закриването на бюрото. Наред с това Пол заявява, че ЦРУ са отговорни и за далеч по-големи престъпления и вреди:

„ЦРУ работи под прикритие в целя свят и негови действия и решения са довели да унищожението на цели държави и общества, както и до уронването на престижа на САЩ.“, заявява Рон Пол.

„Заради самите нас нека сложим край на ЦРУ,“ призова Пол.

alterinformation.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!