Следвайте "Буднаера" в Телеграм

12% от геймърите имат звукови халюцинации след игра

Взривове, човешка реч и други звуци продължават да звучат в ушите на геймърите след приключване на компютърната игра. Това изясниха британски психолози след мащабно изследване в един от университетите на Обединеното кралство.

Анкета, проведена сред 12 000 души показа, че 12% от геймърите имат звукови халюцинации, свързани с игрите. Резултатите от изследването са публикувани в "Международния журнал за компютърно поведение, психология и обучение (International Journal of Cyber Behaviour, Psychology and Learning).

Някои геймъри не могат да различат фантомните звуци от истинските, а това означава, че приемат халюцинациите за истина. Един от геймърите казва, че периодично чува думата "смърт", а друг споделя, че постоянно му се струва, че партньорите му крещят "Go, go, go", като тези звуци се появяват, когато в метрото наблизо се оказват прекалено бавни и мудни пътници.

Често звуковите халюцинации се проявяват в ситуации, които напомнят сюжета на компютърната игра. Събитията от играта стават обекти, предизвикващи спомени и асоциации. Те стимулират възникване на реакции, емоции, усещания и неочаквани движения на тялото. Мозъкът на играча се опитва да допълни липсващите фрагменти от главоблъсканицата и започва да вижда и чува това, което вижда и чува в играта...

kaldata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!