Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ванга - Какво ни завеща, защо не я разбрахме нито послушахме

Баба Ванга

Материалът бе специално предоставен от Красимира Стоянова, внучка на Ванга и автор на книгите за Ванга.

/24.12.1981 г./

1. След 1990 г. много градове и селища ще се разрушат от наводнения, пожари и земетресения. Природни катаклизми ще разтърсват земята.

2. Ще вземат връх лошите хора, а крадците, пияниците, доносниците и блудниците няма да имат брой.

3.  Между хората ще се създават нетрайни, съмнителни връзки и бързо ще се разпадат. Чувствата силно ще се обезценят и само лъжливата страст, егоизмът и амбицията ще са стимули за отношения.

4. Ще дойде време, когато хората ще станат толкова развратни, че ще започнат да се съвъкупляват по улиците - като животните.

5. Много и незнайни болести ще се появят. Хората ще падат по улиците без видима причина и без да са боледували.

6. Ще дойде ден, когато от лицето на земята ще изчезнат различни растения и животни - най-напред лукът, чесънът и пиперът; ще изчезне водата и пчелите, а млякото ще стане вредно.

7. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра.

8. Ще дойде на света най-старото учение, но това няма да стане скоро- още Сирия не е паднала.

9. По-ярка светлина ще засвети в Йерусалим.

10. Ще дойде името Волга и то ще величае над планетата.

11. Ще настъпят много промени, ще дойдат нови водачи, а други ще бъдат изметени като с метла, уволнени и съдени. Ще заемат постове много жени, чиято нова служба няма да им бъде призвание. Ще дойдат хора не с култура, а със знания.

/1987г./ Ето, измислят се нови закони.Тъче се нов вид „облекло“, с което да се „облекат“ хората. Но ще мине още много време докато направим „здрава тъкан“. Нужно ни е не изкуствено, а такова „облекло“, което да ни дава топлина и сигурност. Ще минат години, ще изтече много вода. Тогава ще дойде висок човек – пришълец, и той ще е и добър „крояч“ и добър „шивач“.

/1988 г./ Свидетели сме на съдбоносни събития на земята. Двамата най-големи водачи на света /Рейгън и Горбачов-б.а./, си стиснаха ръцете и се подписаха, за да покажат, че са направили първата крачка в усилията за постигане на всеобщ мир. Но ще мине още много време, ще изтече много вода... Тогава ще дойде „Осмият“ и той ще подпише окончателния мир на планетата..., но това ще е началото на края.

/1994 г./ Четири препоръки на Ванга за прехода и спасението на държавата:

  1. Да не се продават държавните предприятия;
  2. Земята да се върне на собствениците не на части, а изцяло и после те да се обединяват в кооперации, за да си помагат при обработването на земята;
  3. Държавата да се погрижи за старите хора;
  4. Да не се караме с Русия.

/1948 г./ Сега на Балканите е неспокойно, но ще дойде ден, когато всички балкански столици ще си подадат ръка за взаимопомощ и приятелство. Големи водачи от София и Букурещ, от Белград, Атина и Анкара ще търсят пътища за постигането на мир, добросъседство и разбирателство.

/1989 г./ Има да се случат още много важни събития, но ще дойде ден, когато Албания ще им отвори пътя за осъществяване през Гърция . Албания е като ключ за онова, което има да става, нищо, че е малка държава. Най-малката държава на Балканите - Албания, ще предизвика най- големите събития!

/1979г./ Трябва да бъдем добри и да се обичаме, за да се спасим, защото бъдещето принадлежи на добрите хора, и те ще живеят в свят, който ни е трудно сега да си го представим. Ако не го разберем това ще ни го наложат неумолимите закони на небето, но тогава ще бъде късно и ще плащаме много скъпо. Понякога виждам такава картина: гола и обгоряла земя, а по нея се движат шепа хора - като сенки.

/1996 г./ Едно от последните интервюта: ”Непрекъснато ме питате как да се свършат тия лоши години? Не може да сееш ечемик, а да чакаш да пожънеш ръж! Така е и с човеците. Но ще ви кажа: злото се побеждава само с добро! На благородството се въздава благодат! Живеем в трудни времена - да се обединим и за добро да се спасим.

/1994-1996 г./ по интервюта от пресата/.Ванга е оптимист за съдбата на България: ”България е благословена страна. Неслучайно силите ме изпратиха тук! Българите са стар народ и не са били прости чергари /номади-б.а./, а навсякъде, където са минавали са изграждали и оставяли държави. Българското писмо е едно от най-старите в света. Лошо ще стане за България, но един ден ще се оправим./ в разговори индиректно подсказва, че това ще стане след 2016 г.-б.а./ Вярвайте в това, не се подлъгвайте по разни приказки на тоя и оня. Когато ви е тежко и трудно четете Библията. Там всичко е написано и всичко е вярно- кое е било и кое ще стане. Каквото и време да дойде почитайте вярата и традициите, защото те също са средство за оцеляване.“

/1981 г./ Дойде времето на „чудесата“ и науката ще направи големи открития в областта на нематериалното. Ще бъдат разгадани много тайни. Ще се открият много старини. Ще бъдем свидетели на изумителни археологически открития, които коренно ще променят познанията ни за света от древни времена. Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на земята, но ще се скрие водата. Така е определено!

/1979 г./ След 200 години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Унгарска апаратура първа ще улови сигнали от космоса... А истината за космоса трябва да се търси в старите свещени книги.

/1989 г./:  Сега пак ще идват да ме питат за тия /летящи-б.а./ „чинии„. Ще дойде ден, когато всички ще могат да ги виждат. Ще висят над колите на светлината на луната и на звездите; ще висят надолу. Аз не ги усещам тези чинии, аз ги виждам ! Вътре в тях има хора, които са като скелети, сухи като скелети, по тях няма плът. Но не са голи-имат си дрехи като от пера....не мога точно да кажа...лъскави, но това са живи хора, защото ги виждам как говорят помежду си. Обикновено пътуват по трима души – единият остава в „чинията„, а другите двама слизат - единият от едната, другият от другата страна; излизат и пак се качват и непрекъснато снимат, не са от тая планета.... 

Цитатите са взети от книгите на Красимира Стоянова:
Ванга, 1989 г., издателство Български писател, София
Ванга и последното време, 2004 г., издателство Нике, София
 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!