Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как ни влияе Луната?

Луната е най-близкото до нас небесно тяло и оказва най-силно и забележимо влияние върху земните дела. Астролозите разделят планетите на мъжки и женски и считат, че Луната въздейства по-силно върху жените, а Слънцето - върху мъжете.

Мястото, където попада Луната в хороскопа на хората, има особено голямо значение и носи специфична информация. Нощното светило показва нашите емоции и способността да се адаптираме към заобикалящата ни среда. Тя символизира майката и любимата и дава указание в каква среда се чувстваме най-добре.

Преминаването на Луната през всеки знак на зодиака задейства различните ни реакции и отключва особеностите на нашето настроение и поведение. Именно тя ни служи като ориентир в много области на битовия живот. Ако използваме нейните цикли, това ще ни помогне да планираме по-практично действията си, съобразявайки се с положението й на небето.

Астролозите знаят една тайна: времето има качество. Казано по друг начин, има моменти, в които е добре да предприемете нещо, а в други не е добре изобщо да го започвате, защото резултатът няма да бъде положителен. Всичко, което започваме в неблагоприятно астрологично време, ни се отдава доста по-трудно от това, с което сме се захванали при благоприятно разположение на планетите. В тях основен участник е Луната и е важно да се съобразим с нея.

Фази на Луната

Новолуние,

първа четвърт

Новолунието и първата четвърт на Луната носи белезите на зодия Овен. Тогава лунният цикъл започва отначало. Всичко е по-забързано и по-целеустремено. Енергията, която протича на всички нива, е по-млада и силна. Новолунието се свързва с мъжкото начало и стартовия импулс за създаване. През този период хората са егоистични и целеустремени. Трудно правят компромиси и отстъпки. Не се интересуват от колективните ползи, поставят себе си в центъра на собствените си желания. Всеки дърпа чергата към себе си, игнорирайки интересите на останалите. В тези седем дни на първата фаза хората отъждествяват себе си със своите желания. Подсъзнанието не работи самостоятелно, а е част от физическото тяло. През този период Луната “произвежда” желания много по-бързо, отколкото могат да бъдат удовлетворени. Първата четвърт на Луната може да бъде определена като примитивна. През нея се утвърждават материалните и сексуалните желания, а инатът винаги е в големи количества.

През първата фаза на Луната е добре да започвате нови неща, да кандидатствате за работа и да отстоявате позицията си. Използвайте ината си. По-лесно ще ви се отдаде започването на диети или отказването от вредни навици.

Втора четвърт

Луната все още расте. Това е периодът на младостта. През втората четвърт на лунния цикъл първоначално генерираната енергия започва да се канализира и стабилизира. Този период е свързан с възприемането на жизнените интереси на близкото обкръжение като свои собствени. Това са членовете на семейството, роднините и най-близките приятели. Всичко, случващо се извън тесния семеен кръг, не участва във възприятието на хората, освен ако то не касае или не е заплаха за тези, към които имаме чувства.

Тази втора фаза на луната се проявява като естествено еволюционно стъпало, по което се изкачваме от личните си потребности към малко по-голям периметър около нас. На този етап човек се учи да регулира личните си желания в полза на желанията на близките си. Втората четвърт на Луната може да бъде определена като съграждаща. През този етап започват да съществуват грижата и саможертвата.

През втората фаза на Луната е добре да започвате нови неща, свързани със семейството, близкото обкръжение и бита. Използвайте търпението. Удачно е да направите нови покупки за дома или да предприемете ремонт или преустройство. Ако планирате покупка на жилище, втората четвърт на Луната е благоприятна.

Пълнолуние,

трета четвърт

Пълнолуние. Луната започва да старее. Това е периодът на зрелостта. През третата четвърт на цикъла на Луната човек възприема интересите на повече групи хора.

В тези седем дни в съзнанието си пробиват път дейности, които не са свързани непосредствено с нашата личност. Това е период, когато се появяват гражданското чувство и понятието за отговорност от постъпките. На повърхността изплува чувството за колективен принос и успех. Личните желания ще започнат да отстъпват пред чувството за общото благо.

Ако през първата фаза на Луната имахме първоначален импулс, а през втората обособяване на малки групи, то през третата четвърт на Луната вече има обособяване на структура и човекът е част от нея. Предпоследната фаза на Луната може да бъде определена като структуроопределяща и концептираща.

През третата фаза на Луната е добре да се ориентирате към завършване на нещата, започнати през първите две фази. Вече се чувствате по-изморени, затова пестете физическата си енергия и се концентрирайте върху определянето на крайната цел.

Четвърта четвърт

В последната фаза на цикъла на Луната енергията е към своя край. Това е старостта. През този етап индивидът съзнателно се включва към висшите октави на колективното.

В последното ниво разумът е напълно способен да се откаже от личните си желания в полза на своя етнос. Водеща е колективната, а не личната воля. Именно тук ако душата има някаква лична цел, тя е само за усъвършенстване в полза на обществото и неговото добруване. Докато Луната преминава последователно през фазите си, тя символизира раждането,младостта, зрелостта и старостта. Последната фаза носи в себе си мъдростта на житейския опит, натрупан през всички етапи на битието. Този последен четвърт цикъл на Луната може да бъде наречен благороден.

През последната фаза на Луната е добре да се занимавате с довършителни дейности на всичко, започнато в предишните цикли. Обърнете се към себе си и се опитайте да се усъвършенствате. Проявете милосърдие. Помагайте на слабите.

Затъмнения

Важна роля в нашия живот играят слънчевите и лунните затъмнения. В древността се е смятало, че по време на затъмнение излизат всички демони и замъгляват съзнанието, защото душата се лута между светлината и тъмнината, между живота и смъртта. Слънчевите затъмнения оказват по-силно влияние върху мъжете, докато лунните касаят нежната половина на човечеството. Когато има затъмнение, се смята, че преценката на човека е неточна и астролозите съветват да не се вземат важни решения в продължение на 28 дни след затъмнението.

Луна

без курс

Движейки се по небосклона, Луната преминава от един зодиакален знак в друг. Тя си взаимодейства с другите планети, правейки различни конфигурации, които астролозите наричат аспекти. Понякога се случва така, че след последния си аспект с някоя планета, докато напусне сектора в който се намира, Луната не прави повече конфигурации с другите небесни тела. Това нейно движение се нарича "празно" или "без курс". Тя може да се намира в такова положение от няколко минути до цяло денонощие. През този период сякаш привлича вниманието към последения аспект и го превръща в безвремие. Това се отразява на земния ни живот. По това време повечето хора са разсеяни и неуверени в себе си. Включва се някакво безвремие и всеки се изключва - потъва в себе си и в мислите си.

Когато Луната

е "без курс":

1. Не шофирайте

2. Не употребявайте алкохол

3. Не си купувайте скъпи неща, особено такива, които ще се употребяват дълго време.

4. Бъдете предпазливи и не вземайте важни решения.

5. Занимавайте се с рутинна работа и не поемайте рискове.

6. Обръщайте по-голямо внимание на техниката на безопасност.

7. Ако ви предстои важна среща или изпит, опитайте да промените времето, час и половина преди Луната да влезе в тази фаза.

Здраве

В древността нашите предци са се съобразявали с фазите на Луната и никой не се е лекувал, без да погледне небето. В зависимост от това в коя част на лунния цикъл и в кой зодиакален знак се намира, се преценява и кога да се лекува дадена част от тялото.

В днешно време това познание се използва твърде рядко, а то ще ни помогне да се върнем към природосъобразния начин на живот. Има няколко простички правила, с които, ако се съобразяваме, ще се чувстваме много по-енергични и ще оздравяваме по-бързо.

Още Хипократ е казал: "Не докосвайте с желязо онази част от тялото, която се управлява от знака, през който тъкмо тогава преминава Луната."

1. Непланирайте операция, когато Луната е нарастваща (особено при пълнолуние), защото тя управлява течностите в организма и предизвиква "прилив".

Колкото повече пълнолунието наближава, толкова вълната ще е по-силна.

2. Трябва да наблюдавате в кой зодиакален знак се намира Луната в момента.

Във всеки зодиакален сектор попадат части и органи от човешкото тяло. Когато Луната преминава през този знак, тя натоварва и затормозява съответните органи. Тогава тя действа вредно на конкретната част от тялото. В тези дни не бива да се правят планови хирургически намеси, освен ако не е прекалено спешно.

3. По-благоприятно е витамини и имуностимуланти да се приемат, когато Луната преминава през зодиакалния сектор, който се отнася за конкретния орган, защото ще използваме приливната вълна на Луната.

Неспазването на тези зависимости може да доведе до инфекции, усложнения, кръвозагуба, силна болезненост и трудно възстановяване. /trud.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!