Tyxo.bg counter
  02.08.2014

Сноудън: Главорезите от ИДИЛ са финансирани от Израел!

Терористите, които вилнеят в Сирия и Ирак са обучавани, финансирани и контролирани от МОСАД

 

Тази версия Едуард Сноудън изложи, аргументирайки я с нова поредециа от разкрития. В нова поредица от документи, с които разполага бившия служител на ЦРУ и АНС Едуард Сноудън хвърля светлина върху операция „Стършелово гнездо“, която се провежда в съглашение с израелските, американските и британските секретни служби.Според операция „Стършелово гнездо“ терористите от ИДИЛ, които вилнеят в Сирия и Ирак са обучавани, финансирани и контролирани основно от израелските служби МОСАД. В документите, предоставени от Сноудън, нуждата от терористите се описва като „единствен начин да се защити съществуването на израелската държава“. Според операцията, за да подсигури съществуването си Израел се нуждае от враг на своята граница, но и от дестабилизиращ фактор в държавите от Близкия Изток.

Тази теза до момента обаче не се споделя от повечето анализатори, които отчитат не дотам дейното участие на Израел в стремежите да бъде свален Башар Асад като продиктувано от това, че Израел не би искал една държава, управлявана от терористи и радикали на своята граница. Това, че ИДИЛ е под техен контрол обаче би могло да значи, че те имат инструмент, с който да контролират тези процеси.

Сноудън разкрива още, че Абу ал-Багдади е бил обучаван от израелските секретни служби и е получавал финансова помощ от тях./БЛИЦ

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство