Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пиене на банки с „кръв“ – нова мода в Китай

Пиенето на червени, подобни на кръв напитки е нарастваща тенденция в Китай, но практиката наистина се превръща в социален феномен сред тийнейджърите след старта на петия сезон на американския сериал “Дневниците на вампира”. Вече можете да намерите “енергийни кръвни отвари” почти навсякъде. Те могат да бъдат поръчани онлайн или да ги консумирате в компанията на колеги кандидат-вампири в тематични кафенета.

Едно такова заведение наскоро отвори врати в Ляонин и бързо се превърна в хит сред феновете на Дракула и други популярни кръвопийци. Напитки, които нямат нищо общо с кръв – минерална вода, кафе, бяло вино и т.н. са оцветени и преляти в кръвни торбички, преди да бъдат сервирани на клиентите. Персоналът е облечен в костюми на лекари и медицински сестри, ковчези красят стените, а за фон звучи зловеща музика.

“Енергийният кръвен еликсир тип Б” е друг популярна напитка, която може да бъде закупена онлайн в Китай. Неговите създатели са си поставили за цел да направят приликата с кръв възможно най-голяма. Рекламирана като “първият в света кръвен заместител”, напитката “има същата текстура, цвят и хранителни вещества като кръвта, но няма нейния вкус”.

Енергийният еликсир съдържа натрий, калий, желязо, белтъчини, въглехидрати, както и други съставки, необходими на един млад вампир за поддържането на страхотна форма. За клиенти, които не са очаровани от приликата с кръв, напитките се предлагат в различни цветове като синьо, жълто или оранжево.

инфо: http://www.obekti.bg/

svetovnizagadki.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!