Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Първанов с най-голям депозит в КТБ

Бившият президент Георги Първанов се оказа с най-голям влог в затворилата КТБ

Експрезидентът Георги Първанов къта в трезора зашеметяващите 80 милиона лева – разкрива „Уикенд”, като се позовава на свой човек от високите етажи на запорираната банка.
Парите в КТБ естествено не се водят на негово име. Влогът е на името на митичния богаташ от Перник Красимир Михайлов, известен със звучния си прякор Краси Свинаря. Той стана известен като собственик на скандалната мина „Ораново” и от години е приеман като личния олигарх на президента социалист.

Парите са вложени в Корпоративна търговска банка (КТБ) още по времето, в което Георги Първанов е държавен глава – в края на 2008 г. – твърди източникът на изданието. Тогава именно започват топлите връзки на президента със собственика на банката Цветан Василев. Двамата имат специален телефон, по който редовно се чуват.

Георги Първанов

Георги Първанов взема над 8 милиона годишно само от лихви

Отровните корени на комунизма
Защо в политиката и бизнеса има толкова много деца на ДС и стари комунисти…

„За милионите на Георги Първанов от години се носят легенди. Е, оказа се истина. Как е натрупал тези пари, остава загадка, въпреки че е лесно човек да проследи връзките му с олигарсите в периода 2002-2010 година. Част от тях отдавна са изнесени извън България. 80 милиона обаче са вложени като депозит в КТБ. Тъй като Гоце няма как да докаже произхода на тази сума, парите са на името на Красимир Михайлов” – разкрива схемата източникът на „Уикенд”.

Нещо повече, Цветан Василев се оказал изключително щедър към най-едрия си депозант. Той предоставя нечуваните досега 10,5 процента годишна лихва по влога. Така само от лихви Михайлов и Георги Първанов получават по 8,4 милиона годишно – изчислява изданието, което е от медийната група на Делян Пеевски.

http://www.razkritia.com/416526/georgi-parvanov-s-nai-golyam-depozit-v-ktb/

Отровните корени на комунизмаЗащо в политиката и бизнеса има толкова много деца на ДС и стари комунисти…

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!