Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десетки учени, изследвали НЛО, се самоубиват или гинат при странни инциденти

Tова се случва през октомври 1986 г. в Бристол. Млад мъж в елегантен костюм внимателно завързва единия край на въже към дървото, прави примка от другия, слага я на врата си, качва се в колата си и натиска до дупка газта. Смъртта е мигновена. Полицията, пристигнала на мястото на инцидента, намира в багажника документи на името на учения Аршад Шариф. Заключението е самоубийство. Почти никой не обръща внимание на странния факт, че мъжът, решил да сложи край на живота си, пътува над 100 км от дома си в Лондон до Бристол.

След няколко дни още един лондонски учен - Вимал Дазибай, изминава същия път, за да се хвърли с главата надолу от Бристолския мост.

Странни съвпадения, особено като се има предвид, че и двамата са работили за компания, разработваща електронно оръжие за британска правителствена програма, сходна с американските “Звездни войни”. Още един любопитен детайл ги свързва - и единият, и другият били запалени по извънземните, пише руският в. “Правда”.

Работейки над един от романите си, известният американски писател Сидни Шелдън открива, че самоубийствата на Шариф и Дазибай не са единствените. Така се ражда “Списъкът на Шелдън”, който става широко известен на любителите на конспиративните теории. Оказва се, че британски специалисти, имащи отношение към космически разработки, са сполетени от мистериозен мор.

През януари 1987 г. Автар Синг-Гид изчезва безследно и е обявен за умрял. През февруари същата година Питър Пепъл е задушен в гаража си от собствената си кола. През март Дейвид Сендс се самоубива, като се блъска с висока скорост в стената на изоставено кафене. През април смъртта покосява цели 4-ма учени. Марк Визнер е открит задушен с пластмасов плик на главата, Стюарт Гудинг загива при автомобилна катастрофа в Кипър, Дейвид Гринхалг пада от мост, а Шани Уорън се дави. През май и Майкъл Бейкър загива в автокатастрофа.

Така за кратък период от време един след друг насилствено си отиват от живота общо 25-има души.

Може ли това да е съвпадение? И ако не е, какво е тогава? Най-невероятната хипотеза е, че това е дело на самите извънземни, опитващи да попречат на хората да врат носа си в техните тайни и решени да подчинят на волята си човешката раса.

Според друга теория, чийто е привърженик е американският експерт Тимъти Гуд, всички тези хора са били ликвидирани от спецслужбите, защото са знаели твърде много тайни, свързани с НЛО. На конференция в Амстердам наскоро, посветена на търсенията на извънземен разум, този астроном любител, който е бивш съветник на американското правителство, наля още масло в огъня. Той разкрива, че известният американски астроном Морис Джесъп, чиито книги за разумния живот извън пределите на Земята стават бестселъри, също завършва живота си със самоубийство, като вкарва тръба с газове от ауспуха в колата си. През 1956 и 1957 г. Джесъп пише и издава 3 книги, посветени на летящите чинии. Мнозина свързват смъртта му с т.нар. “Филаделфийски експеримент”.

Американка прави възстановка на аутопсията на извънземен пришълец по повод на 50-годишнината от прочутия инцидент с падането на НЛО в Розуел. СНИМКИ: РОЙТЕРС И АРХИВ

При този експеримент някъде около 1943 г. американският боен кораб “Елдридж” изчезва чрез телепортация и след това отново се появява. Военните напълно отричат това да е истина, но въображението на много хора вече се е развихрило. Морис Джесъп умира през април 1959 г. Съдбата му споделя Джеймс Едуард Макдоналд, който дълги години оглавява Института за физика на атмосферата на Земята и изучава непознатите аерокосмически обекти. Той непрекъснато убеждава обществото, че на НЛО-тата трябва да се гледа сериозно и че тяхното изучаване е подценено от науката.

Прави интервюта с 500 души, които твърдят, че са имали близки срещи с извънземни. Организира многобройни конференции, на които представя доказателства за посещенията на космическите пришълци.

През април 1971 г. Десъп стреля в главата си в опит да се самоубие, но оцелява. Ослепява и е прикован на инвалиден стол, за кратко е вкаран в психиатрична болница.

Три месеца по-късно тялото му е намерено близо до мост в Тъксън с прощална бележка до него и с пистолет 38-и калибър, с който този път успешно е пробил главата си.

Гуд привежда още два примера. Едуард Рупелт, който ръководи проекти за изучаване на непознати обекти в небето на САЩ, умира едва на 37 г. от инфаркт.

През нощта на 5 ноември 2001 г. в дома си е застрелян от полицаи Уилям Милтън Купър - известен уфолог, многократно обвинявал правителството на САЩ, че крие истината за летящите чинии. В последните месеци Купър, очевидно страдащ от мания за преследване, започва да трупа оръжие в къщата си в град Игър в Аризона. Казва, че намерението му е да създаде бойни отряди, които да защитават хората от правителството, ръководено от извънземни.

В деня преди убийството му в полицията постъпва сигнал, че Купър е заплашвал местните хора, смятайки, че те го преследват по поръчка на властите.

Когато полицаите обкръжили къщата му, ученият ги заплашил, че ще стреля по всичко живо. Той наистина успява да рани един от офицерите, преди останалите да го ликвидират.

Руски любители на конспиративните теории също не остават по-назад. Според тях само за последните 10 г. около 40 известни руски учени са си отишли от живота при странни обстоятелства, макар че далече не всички от тях са имали отношение към НЛО. Два случая в последните години обаче нашумяха особено много.

На 13 юли 2010 г. във вилата му в Подмосковието е открит трупът на 70-годишния Генадий Павловец. Къщата е опожарена, като преди това ученият е наръган много пъти с нож. Павловец е част от Централния институт по аерохидродинамика. За него се знае, че последно е работил по разработването на самолет от пето поколение.

През 2011 г. в Малта пък умира Александър Пикаев, специалист по проблемите на мирното усвояване на Космоса. По главата му има следа от удар. Когато полицията открива трупа, компютърът на учения е пуснат и е очевидно, че в последните си мигове той е работил на него. Информацията обаче е напълно изтрита. / 24chasa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!