Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Aко имате ръка, сърце и очи – ще получите всичко (притча)

Една мразовита зима един Човек бързал за интервю в офиса на добре известна фирма. Изведнъж пред него се подхлъзнал и паднал възрастен мъж. Човекът си помислил, че той най-вероятно е пиян и не му подал ръка. Това му помогнало да не закъснее за планираната среща. Интервюто минало зле: Човекът не получил желаната работа.

Човекът се разхождал в лятната вечер из града. Забелязвайки трупа улични актьори се спрял, за да се наслади на представлението. Зрителите били малко, а пиесата забавна и предизвикателна. След края и се чули аплодисменти, а хората си тръгнали.

Нашият човек също си тръгнал, но някой плахо докоснал рамото му. Това била главната героиня на пиесата, стара дама клоун. Тя го заразпитвала дали е харесал шоуто, доволен ли е от актьорите. Но човекът не искал да говори, извърнал се с отвращение, и тръгнал за дома си.

Една дъждовна вечер Човекът бързал за дома си от рождения ден на приятел. Той бил много уморен, а в съзнанието му се стояла само мисълта за ароматизирана вана и уютно, топло легло. Изведнъж чул някой приглушено да ридае. И видял жена да плаче.

Тя седяла на една пейка в близост до къщата му. Без чадър. Сама. Виждайки нашия герой, тя се обърнала към него за помощ. Случило се нещастие в семейството и. И тя се нуждаела само от събеседник. Пред очите на човека били само банята и леглото и той се забързал към входа.

Човекът изживял един нещастен живот. И умря..

Попадайки на небето, Човекът се срещнал със своя ангел-хранител. Те се залюляли на небесната люлка и заговорили. - Знаеш ли, аз прекарах доста мизерен и безсмислен живот. Имах три мечти, но нищо не стана така. Съжалявам …

- Хм … Приятелю, аз направих всичко, за да може всичките ти мечти да се изпълнят, а от теб исках само три неща: ръката ти, очите и сърцето. - Боже мой, и какво? - Спомняш ли си падналия човек на пътя през зимата? Сега аз ще ти покажа тази картина … Този човек бе главният изпълнителен директор на фирмата, в която толкова искаше да работиш. Чакаше те шеметна кариера. Всичко, което се изискваше от теб бе да му подадеш ръка….

Помниш ли старата клоунеса, която след уличния театър ти задаваше въпроси? Това беше млада, красива актриса, която се влюби в теб от пръв поглед. Чакаше ви щастливо бъдеще, деца, неумираща любов. Всичко, което се изискваше от теб – твоите очи.

Помниш ли плачещата жена близо до входа? Беше дъждовен вечер и тя бе потънала в сълзи … Това бе добре известна писателка. Тя преживяваше семейна криза, и наистина се нуждаеше от емоционална подкрепа. Ако и бе помогнал да се стопли в апартамента ти, да стоплиш душата и с мъдрите думи на утеха, тя щеше да напише книга, в която да разкаже за случая.

Книгата щеше стане известна в целия свят, и ти щеше се прославиш, защото на началната страница тя щеше да напише името на онзи, който я е вдъхновил за тази творба. И всичко, което се изискваше от теб – бе сърцето ти. Ти беше невнимателен, приятелю.

Мъжът въздъхнал …

А знаете ли какво ви предлага сега вашият ангел-хранител? Запомнете: лицето на Щастието е загадка …

analizator.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!