Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте какви промени настъпват в организма след 1 седмица редовна консумация на ябълки!

Сигурно сте чували израза: „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен!“. Този израз никак не е случаен, защото спокойно можем да кажем, че вкусният плод е един от най-полезните за човешкия организъм.

Предлагаме ви да направите един експеримент. В продължение на 7 дни хапвайте по 1-2 ябълки на ден. След тази седмица ще усетите разлика в начина, по който се чувствате. Веднага ще ви посочим и 4 причини, поради което е добре да хапвате от плода:

1. С ябълки се отслабва

Това е факт! Ябълките съдържат много голямо количество фибри, които подпомагат перисталтиката на стомаха и червата. По този начин се грижат за линията. Дори да не ви е любим плод, хапвайте по един на ден, за да сте във форма.

2. Ябълкикте поддържат нивото на захарта в организма

Ябълките подпомагат освобождаване на захарта в тялото и така поддъжат нивото й в норма.

3. Хем подмладяват, хем разкрасяват

Ако редовно хрупате от вкусния плод, няма да имате толкова много бръчки. Освен това ще се радвате на дълга и здрава коса, тъй като процианидин В в ябълката стимулира растежа й.

4. Борят се активно срещу рака на гърдата

Ябълките намаляват риска от коварния рак на гърдата. Изследванията сочат, че рискът от страшното заболяване намалява със 17%, ако жената консумира по 1 ябълка на ден.

Автор , lekuva.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!