Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прополисът лекува почти всичко!

При язвена болест на стомаха прополисът не само убива болестотворните микроби, но и допълнително обезболява, очиства язвата, премахва възпалението, помага за по-бързото заздравяване и препятства израждането на язвата в рак.

С прополис или пчелен клей пчелите запушват цепнатини в кошера, прикрепват пчелните рамки, полират килийките, където се пази медът, цветният прашец, а също стените и покрива на кошера, балсамират нажилените до смърт проникнали в кошера бръмбари, гущери и др. По този начин те създават в кошера своеобразна крепост срещу вредителите, микробите и др. Прополисът, който е един от пчелните продукти, съдържа 7 антибиотика и повече от 50 различни биологичноактивни вещества. За максимално извличане на биологичноактивните вещества от прополиса се използва 70-96-градусов медицински спирт. Водните извлеци от прополис се приготвят с дестилирана вода чрез нагряване до 80-90 градуса (не трябва да кипва).
При приемането на водно-спиртна емулсия от прополис над раневата повърхност на язвата се образува защитна кора от смолисто-восъчните съединения на прополиса, която не се унищожава при храносмилане. Под покривния слой става размножаване на епителните клетки и зарастване на язвата. Това свойство на прополиса е създадено от самата природа.

Как се прави?


За приготвянето на спиртен извлек се вземат 30 г прополис, нарязва се на ситно, поставя се във флакон от тъмно стъкло и се залива със 100 мл 96-градусов медицински спирт. Престоява 3 дни, като периодично се разклаща.
За лечение на язва на стомаха и на дванадесетопръстника 30 капки от спиртния извлек на прополиса се разтварят в охладена преварена вода. Получава се емулсия с цвят на мляко. Тя се пие 1 час преди ядене по схемата:
първи ден - на всеки два часа през деня и вечер, а също и 1 час след вечеря;
втори ден - на всеки три часа;
трети ден и по-нататък - на всеки 4 часа в продължение на 20 дни.

Тази схема е необходима за създаването на устойчива смолисто-восъчна пелена.
Язвата заздравява за около 10 дни, но като гаранция за оздравяване и стимулиране на имунната система са необходими 20 дни. Лечението с прополис е противопоказано при страдащите от алергия, особено към цветен прашец.


“ЖИВИТЕ” МАЗИЛА СА БАЛСАМ ЗА СТАВИТЕ

За лечение на болки в ставите можете да използвате “живи” прополисови мазила.
Прополисовите мазила, особено в съчетание с компреси от листа на репей, помагат за облекчаване на ревматичните болки.
Ако правите мазилото с растително масло, то непременно трябва да бъде рафинирано.
Известни са повече от 150 метода за приготвяне на прополисови мазила. Най-простият вариант е: в стъклен буркан (200-250 мл) се налива 100 мл мазева основа (рафинирано слънчогледово олио или зехтин, може и вазелино-ланолинова смес 9:1), добавя се 20 г ситно нарязан прополис, покрива се с капак и се поставя на водна баня. Периодично се разбърква с дървена или стъклена пръчка. Горещата смес се филтрира през 2 слоя марля и се разпределя в стъклени бурканчета. Съхранява се на хладно 1-2 години.

Иван Атанасов, апифитотерапевт - София


РЕЦЕПТА ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ СЪС СЛУХА

Аз съм лекар, хирург с 40-годишен стаж, сега съм пенсионер. Винаги съм се интересувал от народната медицина. От собствен опит съм се убедил, че много болести могат да се излекуват с пчелни продукти. Предлагам ви метод за лечение на тежко чуване с прополис.

Как се прави?

Прилага се 30-процентов разтвор на прополис със зехтин или царевично олио (1:4).
За приготвянето на 30-процентния разтвор на прополис нарязвам 60 г от продукта на малки парченца, отделям видимите замърсявания (чужди частици, боклук и др.) и заливам с 200 г 96-градусов спирт. След това разклащам в продължение на 30 минути. Оставям го на тъмно топло място за 5-7 дни, като всекидневно го разклащам. В зависимост от качеството на прополиса цветът на готовата настойка може да бъде от бледожълта до кафеникава.
Смесвам настойката със зехтин или царевично олио (1:4). При разклащане на сместа се образува маслено-спиртна емулсия със светлокафеникав цвят с приятен аромат.
Преди използване трябва непременно да се разклати. Поставям в ухото марлена лентичка, накисната в емулсията. При деца над 5 години - всеки ден през нощта за 10-12 часа (10-14 процедури), при възрастни - през ден за 36-38 часа (10-12 процедури).
Лечението трябва да се провежда след изследване при лекар-ларинголог. Този метод не се препоръчва при полипи в ухото и наличие на гранулации върху тъпанчето.
По този начин успях да възстановя слуха на 17 болни. Всички те се бяха лекували в болница, но без резултат. Възрастта на пациентите ми е от 40 до 75 години.

Какво постигнах?

При трима болни прекратих лечението поради алергия към прополиса. При 14 настъпи значително подобрение на слуха. Шумът в ушите изчезна напълно при 9 болни, при останалите намаля значително. Буквално при всички болни общото състояние се подобри, настроението им се повиши, сънят им стана по-спокоен и продължителен, паметта им се освежи. Всички болни се изследваха след края на лечението при оториноларинголог, който потвърди тези изменения към по-добро.

Иван Латинов, Русе

http://www.blitz.bg/article/4854

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!