Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вълшебните свойства на медената вода

Със сигурност знаете колко полезен е медът, но имате ли представа какви чудесни свойства за здравето и красотата има медената вода? Не? Ние ще ви кажем!

Нека започнем от това, защо медената вода е по-различна от чистия мед. Когато се разтвори във вода, пчелният продукт формира специални връзки, които повишават значително лечебните му свойства.

Медената вода има още по-голям противовирусен, антибактериален и противогъбичен ефект. Тя има способността да нормализира работата на дебелото черво и бъбреците, да подобрява метаболизма и да прочиства тялото от натрупаните токсини.

Този продукт е чудесно средство за справяне с излишните килограми и действа прекрасно на кожата. Той я подхранва в дълбочина и я прави по-мека и сияйна.

Е, нека сега да видим и как се приготвя медената вода. Всъщност, процедурата е много лесна...

Вземете една чаена лъжица мед и я разтворете добре в чаена чаша вода, която не е нужно да бъде преварявана. Така ще получите 30-процентов разтвор на мед, който по състав наподобява кръвната плазма.

А ето и как да прилагате получения разтвор...

За профилактика приемайте медената вода на гладен стомах всяка сутрин. Същият ритуал можете да прилагате, когато желаете да отслабнете.

Ако искате да я използвате като козметично средство, изплаквайте лицето си с нея всяка сутрин и вечер, след като сте го почистили. Другият вариант е да я използвате като тоник като я нанасяте с помощта на памучен тампон. /beu.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!