Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рецепта за „жива” вода

"За мъдрия човек най-добрата напитка е водата." Хенри Торо

Автор: д-р Татяна Николова и Здравословен Живот

Днес ще ви разкрием коя е рецептата за „жива вода”, която съвременният човек избира да пие, за да бъде здрав и жизнен. Било е време, когато всички са били уверени, че водата, изтичаща от крана е чиста и прозрачна и не съдържа нежелани бактерии и замърсяващи вещества. Но тези щастливи дни отдавна са отминали.

В наше време хората започват да търсят безопасна замяна на водата от крана. Много от нас купуват вода, напълнена в бутилки, но не винаги е лесно да се установи какво се съдържа в тази вода. Въпреки, че повечето компании, занимаващи се с бутилиране на вода, като че ли даже превишават изискванията на стандарта за нейното пречистване, някои от тях не са твърде добросъвестни. Ако в процеса на бутилиране водата не се стерилизира, в нея остават бактерии, които могат да се размножат в бутилките, стоящи на рафта в супермаркета или във вашия шкаф, в течение на месеци. За съжаление, не винаги може да се определи, колко дълго са престояли те, защото на етикета не винаги е указан срока на годност.

Най-популярните филтри за пречистване на вода в домашни условия, в днешно време, представляват не големи по размер устройства, съдържащи въглен. Тези филтри премахват мириса, неприятния вкус, някои избистрят, но не отстраняват бактериите. След известно време след началото на експлоатацията подобни филтри са способни даже да повишат активността на бактерии във водата, преминаваща през тях.

Дестилирана вода
От всичките варианти за пречистване, за предпочитане е дестилацията или обратна осмоза. Не съдържаща никакви химически съединения и минерали, дестилираната вода се явява най-чистата от всички възможни. При това цената на дестилираната вода е съпоставима с цената на съществуващите видове води, които се продават бутилирани.

Още по-категорично е мнението но П.Брег: “Никога не пийте вода с неорганични минерали!” Забележете, не просто чиста вода, пречистена от замърсяващи вещества, но и от неорганични минерали. А такава вода най-лесно може да се получи след дестилация. Днес, когато около нас е замърсеният и отровен свят, най-чистата течност на земята трябва да се счита дестилираната вода. В нея няма никакви разтворени или суспензирани вещества. Тя се състои само от два елемента: кислород и водород. В нея няма никакви минерали, органични или неорганични вещества. Тя може да се употребява като питейна вода или за готвене.

Когато дестилираната вода попада в организма, тя не оставя в него никакви отлагания, включително и соли. Именно тази течност е най-полезна за обезпечаване нормалното функциониране на жизнено важните “филтри” на нашето тяло – бъбреците. С други думи, дестилираната вода е най-полезната за нас течност. Тя е идеална за ефективната дейност на белите дробове, стомаха, черния дроб и други органи на тялото. Тази вода е толкова чиста, че лекарите в целия свят ни предписват лекарства, които се произвеждат на основата на дестилираната вода.

Съществува стар мит в средите на привържениците на здравословното хранене с природни храни, че употребата на дестилирана вода в течение на дълги периоди от време може да доведе до загуба на калций в организма, желязо и други органически минерали. Обаче научни данни в полза на тази теория няма. Обратно, дестилираната вода е толкова чиста и здрава, че може да бъде част от храната на новородените.

Формула на “живата” вода
“Живата вода = дестилирана вода + коралов калций и микрохидрин“. Чудите се защо точно коралов калций? Известно е, че интоксикацията на организма води до повишаване на киселинноста на кръвта – ацидоза, а кораловият калций създава в организма алкална среда, нормализирайки киселинно-алкалния баланс. Известно е също, че всички обменни процеси в организма на клетъчно ниво протичат с участието на йоните на калция. Калцият, постъпващ с хранителните продукти и водата, като правило, биологически е малко активен. Важно преимущество на кораловия калций е неговата биодостъпност: при контакт с вода калцият преминава в йонна форма и лесно се усвоява от клетките.

Алкалната среда има жизнено важно значение за нормалното функциониране на клетките, а следователно, и за целия организъм като цяло. Известно е също, че обменните процеси в организма на клетъчно ниво протичат с участието на йоните на калция. Човешкият организъм 70% се състои от течности, при което кръвта, лимфата, слюнката, слизестите обвивки имат алкална реакция /рН в кръвта на здрав човек е 7,4/.

При понижаване на рН, т.е. при повишаване на киселинността, се забелязват нарушения на имунните реакции, бързо се размножават вируси и бактерии, попадащи в кръвта, лошо се усвояват витамините и микроелементите, възникват заболявания на кръвоносните съдове, сърцето, ставите, кръвта и много други патологични състояния на организма, в това число онкологични. Научете повече за кораловия калций ТУК.

Ние предлагаме да се добави и още един препарат към вашата вода, а това е микрохидрин, който е най-силният антиоксидант от известните в настояще време. При корекция на теглото и фигурата може да възникне състояние на автоинтоксикация на организма, предизвикана от масирано изхвърляне на шлаки от различни депа в кръвта.

Микрохидринът неутрализира и обезврежда свободните радикали, образуващи се в организма в процеса на неговата жизнена дейност. Количеството на свободните радикали нараства при употребата на мазна храна, захар, при постъпване в организма на отровни и химически вещества и замърсен въздух и вода, за това е особено необходим за жителите на замърсени райони. Микрохидринът подобрява биологическите характеристики на междуклетъчната течност, рН, повърхностното напрежение и отделителната проводимост. Микрохидринът също притежава противовирусна и антибактериална активност.

Микрохидринът способства за:
• Укрепване на общото здравословно състояние;
• По-ефективно усвояване на хранителните вещества;
• Повишаване на тонуса;
• Увеличаване енергийните ресурси на организма;
• Подобряване на умствената дейност;
• Забавяне процесите на стареене;
• Отстраняване на нарушенията, предизвикани от вредното действие на свободните радикали, предотвратявайки развитието на множество хронични заболявания;

Микрохидринът и кораловият калций позволяват започване на процесите на детоксикация на организма вече на ниво кръв, ликвидирайки вероятността от автоинтоксикация в самото начало на процеса на очистването. Важно е това, че при този процес значително се разтоварват отделителните органи – черния дроб и бъбреците. По време на корекция на фигурата и очистването на организма изпивайте 1,5-2 литра “жива” вода на ден.

Ежедневното приемане на такава вода способства за:
• Достигане оптимално рН на кръвта;
• Снижаване риска от заболяване на сърдечно-съдовата и храносмилателната система;
• Насищане кръвта с кислород;
• Нормализиране нивото на захарта в кръвта и налягането;
• Пречистване бъбреците и храносмилателната система;
• Предотвратяване на артрити, повишаване еластичността на мускулите и ставите, възстановяване нормалната структура на костната и хрущялната тъкан на организма.

http://www.zdravosloven.com/portal/statii/retsepta-destilirana-voda-koralov-kaltsii-750.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!