Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Силните земетресения в Гърция заради сондажи за шистов газ


Energy production causes big US earthquakes

Разкрита как точно  и защо са предизвикани силните земетресения в Гърция

Финансови интереси на американски компании едва не сринаха целия балкански полуостров. Силните земетресения в Гърция са предизвикани умишлено и както ви обещахме, ще ви покажем и разкажем как бяха предизвикани те.

На 24 май 2014 година земетресение с магнитуд 6,9 по Рихтер разтърси Южна Гърция и половин Европа. Силният и най-вече продължителен трус бе предизвикан от серия земетръси, които обаче противно на уверенията на сеизмолозите не са със затихващ ефект, а смущаващо силни.

Истината е една—извлича се шистов газ при това по изключително спорен метод. Така нареченото разбиване на скалата по хидравличен път вече предизвика земетръси и в други части на Европа преди няколко години и дори бе забранено. Канадско-американска компания обаче е получила разрешение да сондира за шистов газ и то не само в Южна Гърция, но и край Александропулис и Орестиада. Или иначе казано – съвсем близо до границите с България.

Добив на шистов газ предизвика силните земетресения в Гърция

Добив на шистов газ предизвика силните земетресения в Гърция

Както знаете, добиването на шистов газ става чрез разбиване на скалите с впръскване на огромни количества вода и химикали под силно налягане на голяма дълбочина. Шистовите скали се разцепват и се  извлича въглеводородът. Методът е не само спорен, но и изключително опасен. Свързването на химичните елементи с шистовия газ може да се окаже рисковано, а разбиването на скалите си е буквално умишлено причиняване на земетресения. Специалистите препоръчват да се забрани, компаниите твърдят, че е абсолютно безопасно.

Проучвания се провеждат и в Александруполис и Орестиада

Проучвания се провеждат и в Александруполис и Орестиада

Още през 2012 година гръцки геолози предупредиха правителството, че подобни изследвания в Бяло море са непрепоръчителни. Причината е високата сеизмична активност в района, както и опасния метод за извличане на шистов газ. Последните месеци обаче енергийната зависимост на Европа от Русия, принуди властите  в страната да прибегнат до изключително рисковани проучвания, които предизвикаха и силните земетресения в Гърци

В гръцките медии дори се появи официално писмо до министър на околната среда на Гърция от 20 юни, в което един от депутатите пита следното7 “Вярно ли е, че правителството е разрешило на американско-канадска компания да изследва за шистов газ Александруполис и Орестиада? И какви мерки ще бъдат взети, за да бъдат спрени тези проучвания?“.  Според потенциалните изследвания, в района са открити огромни залежи на неконвенционален шистов газ, но заради огромния от замърсявания и риска от екологични катастрофи, в гръцкия парламент са твърдо против стартирането на подобен проект, пише samothrakisnea2.blogspot.com.

Във видеото можете да видите рисковете от добива на шистов газ.

http://www.razkritia.com/414561/silnite-zemetreseniya-v-garciya-zaradi-sondaji-za-shistov-gaz/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!