Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пирамидите започнаха да светят

Древните пирамиди по света внезапно са се активизирали и излъчват мощна светлинна енергия към Космоса, твърдят руски медии. Явлението се наблюдава вече месец от каменните конструкции на полуостров Юкатан в Мексико, край град Сиан в Китай и Карал в Перу.

Засега не е регистриран светлинен лъч от пирамидите в Египет. Много хора са станали свидетели на това как пирамидите излъчват мощен светлинен стълб в небето. Има дори снимки и видео на това необикновено явление, като експертната оценка е, че кадрите не са манипулирани, пише в. "Всеки ден".

Единственото сигурно за древните пирамиди в различни части на света е, че са строени почти по едно и също време. Учените са все по-убедени, че те не са древни гробници, тъй като нито една мумия не е открита в тях. Сега обаче предизвикателството пред науката е още по-голямо, защото трябва да намери логично обяснение на светлинните лъчи, които излизат от древните градежи. "Това, че пирамидите са започнали да се събуждат от хилядолетен сън, само по себе си е уникално явление. Смятам, че сме длъжни не да игнорираме очевидните факти, а да се опитаме да определим защо те имат място в момента. Става въпрос не за единичен случай, а за масово явление, което се наблюдава от Азия до Южна Америка", убеден е астрофизикът Антон Ермоленко. /novini.bg/

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=662259

Пирамидите се събудиха

Древните градежи по целия свят започнали да светят и да пеят

Древните пирамиди са се събудили след хиляди години сън. Те изхвърлят пакети енергия по посока на приближаващ облак, за който НАСА знае, но мълчи. Запознати и пожелали анонимност учени коментират в интернет форуми, че явлението се дължи на фотонен облак, който приближава Земята. Той вече е получил неофициално наименование сред посветените с абревиатурата ПССД (Потенциал за събития от Съдния ден).

Преди няколко месеца фронтът на тази мистериозна енергия е започнал да се врязва и в нашето пространство. В този момент някои от най-известните пирамиди се активизирали и започнали да изработват интензивно излъчване към Космоса.
Туристи, посетили пирамидата на маите Кукулкан, били сащисани, когато в един момент тя се разтресла и започнала да издава странни звуци. В първия момент хората помислили, че грохотът се дължи на земетресение. В следващия момент обаче към небето се изстрелял ярък сноп от светлина, пред който всички останали безмълвни. Секунди по-късно някои от туристите крещели от ужас, а други спешно се опитвали да включат видеокамерите на мобилните си телефони.
В хрониките присъстват няколко подобни случая. През 2009 и 2010 г.
над босненските пирамиди са сияели тънки лъчи
от чиста енергия, излъчени в пространството.
Неотдавна китайското правителство е започнало внимателно да следи и тайнствената пирамида Жианянг, която започнала да показва признаци на активност. В комунистическата страна има десетки слабоизследвани пирамиди, а достъпът до тях е ограничен. Впечатление прави Голямата бяла пирамида, чиято височина е 300 метра - два пъти е по-висока от Хеопсовата гробница. Миналата година група от руски учени били допуснати до "оживялата" пирамида. Според информацията в московски сайтове заключението било, че тя може наистина да има извънземен произход.
Свръхестествен феномен от грохот и последвал взрив от излъчена енергия е засвидетелстван и фиксиран на лента в Мексико. Очевидците се кълнат, че от върха на знаменитата ацтекска Пирамида на Луната в Теотикуакан към небето са полетели енергийни вихри, а наоколо са се извили смерчове с изключителна сила.
Изследователи се чудят - какво е върнало към живот тези мълчаливи каменни часови, които стоят спокойно в продължение на еони.
Основните пунктове, по които ловците на митове търсят обяснение, е накъде се насочва тази енергия, откъде идва и защо процесът се отключва точно сега?
Едно от вероятните обяснения е, че активността на пирамидите съвпада по някакъв начин с незнайната сила идваща от галактическата пустота. Тя обкръжава по-голямата част от Слънчевата система. НАСА и Европейската космическа агенция (ЕКА) в продължение на две години нееднократно предупреждават с половин уста за увеличаване на слънчевата активност, която може да вземе застрашителни размери особено в периода 2012-2013 г. Известният астрофизик д-р Алексей Дмитриев твърди, че ставащото всъщност е още по-лошо, отколкото НАСА и ЕКА са прогнозирали в своите предупреждения. Цялата ни Слънчева система е влязла в огромни, потенциално опасни междузвездни облаци от енергия, за които никой не е подозирал.
Доктор Дмитриев пояснява, че разшифроването на съобщенията от сондите на Вояджър 1 и Вояджър 2 ясно показва, че цялата Слънчева система се намира под заплаха. Нещо повече, Мерав Офер, хелиофизик, изследовател от университета "Джордж Мейс" твърди, че този междузвезден облак от енергия е неустойчив и турбулентен.
Изключително любопитно е обаче как пирамидите реагират на фината енергия, идваща от този невидим "извънземен дразнител".
Руски учени твърдят, че фотонният облак предизвиква възбуждане на атмосферата на планетата и особено на нашето Слънце. Подозренията гласят, че явлението напoмпва слънчевата активност, в резултат на което към Земята политат невиждани досега вихри. Магнитните потоци, влизащи във взаимодействие със слънчевата магнитосфера и геомагнитното поле на Земята, може да доведат до изменение на базовите полета и до възникване на аномални вихри. Вследствие от това може да стане промяна на полюсите на магнитното поле на Земята, резки колебания в климата - и най-удивителното - атмосферни и подземни звуци, които може да бъдат фиксирани по цялата планета.
В момента световният интернет портал за видеосподеляне
"Ю Тюб" е пълен с любителски записи от цялата Земя за странни звуци.
Тяхната интензивност ескалира от 2011 г., а те се появяват от нищото.
Физици обясняват, че при навлизането си към Земята невидимите лъчи огъват магнитното поле. То от своя страна размества въздушните маси и провокира трептения, създаващи ефекта на духовия инструмент. В резултат прoехтява ужасяващ звук, сякаш библейската Йерихонска тръба свири сигнал "тревога". В коментарите, оставени под видеоклипчетата от потребители от различни страни, се долавя недоумение, а понякога изплашени хора искат обяснение за произхода на тези звуци. Властите обаче мълчат или обвиняват авторите им във фалшификация. "Дело на мистификация са не повече от 6-7%, другото е самата истина, която сме чули и документирали впоследствие", коментират автори, повечето в зряла възраст, на които хич не им е до шеги.
За явленията, наблюдавани около пирамидите, също се появи наукообразно обяснение. Според него древните градежи са естествени хранилища на енергията на Земята. Те са посвоему кондензатори, които са пряко свързани с магнитното поле. Когато с него се случва нещо, планетата сякаш изпуска "парата" под формата на съобщения от свръхчиста енергия по посока на заплахата. Радиестезисти отдавна провеждат експерименти как само с биотоковете от Земята и една пирамида например малък вентилатор може да се върти с ток сякаш от нищото.
В скорошно интервю по повод необяснимите знамения по цялата планета известният учен професор д-р Елчин Халилов отбелязва, че те вероятно са следствие от преместване на магнитните полюси на планетата ни. Както изтъква и колегата му М. Савин, доктор на физико-математическите науки, за последните 100 г.
магнитният полюс в Южното полукълбо се е преместил почти с 900 км
и сега е в Индийския океан. Колкото до Северния, то от момента на неговото откриване от Джеймс Рос през 1931 г. за половин век той се е премествал със скорост 10 км на година в северозападна посока. Така че скоро може да напусне Канада и да се окаже на бреговете на Сибир. Успоредно с това се наблюдават "магнитни дупки". Наличието на такива "дупки", смятат учените, е свързано със сривове в навигационната техника на спътници, самолети и кораби, нарушение на радиовръзки, загуба на ориентация на мигриращите птици и други още по-страшни и непредсказуеми неща - чак до бум на раковите заболявания.
"Възможната причина и за тези звуци например може да лежи в ядрото на Земята. Работата е в това, че дрейфът на северния магнитен полюс на Земята се е увеличил повече от 5 пъти за периода 1998 до 2003 г. Може би затова днес в базовите точки се фиксира повишаване нивото на енергийни процеси в ядрото на Земята. Това е вследствие на взаимодействието на процесите във вътрешните и външните ядра, които на свой ред формират геомагнитното поле на Земята", твърди проф. Елчин Халилов.
Той разкрива, че на 15 ноември 2011 г. всички станции, които записват тримерните колебания на гравитационното поле на Земята, почти едновременно са регистрирали мощни гравитационни импулси. Станциите се намират в Истанбул, Киев, Баку, Исламабат и Джакарта, а разстоянието между първата и последната от тях е около 10 000 км. "Такова мащабно явление е възможно единствено, в случай че източникът на аномалията се намира на нивото в самото ядро на планетата. Това огромно изхвърляне на енергия от ядрото в края на миналата година беше посвоему сигнал за началото на прехода на вътрешната енергия на Земята в по-нова активна фаза", заключава проф. Халилов.
Апокалиптиците пък припомнят сценария от филма, в който малко преди мащабен катаклизъм ядрото на Земята започна да се изменя. 

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-04-17&article=406946

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!