Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ад под небето! Вижте града, в който всички са болни от рак

Сян Дъмин едва ли е предполагал, че мината, в която е работил в продължение на 32 г., ще разболее стотици хиляди жители, включително него и жена му. Двамата страдат от рак на кожата.

71-годишният пенсионер и съпругата му Уън Дзин обвиняват за заболяването си замърсяването с арсен, използван в близката мина в Хешан, провинция Хунан.

„Всеки ден се събуждаме и чакаме смъртта, тук няма надежда“, споделя Сян.

Арсенът и арсеновите съединения, често използвани за обработката на метали, са обявени за канцерогенни от Световната здравна организация. Те могат да причинят рак на кожата, белите дробове или пикочния мехур.

От 1950 г. до 2011 г. заводите в Хешан са раснали като гъби. Преди 3 години обаче спират, тъй като районът е силно замърсен и за растенията, и за хората.

През 2010 г. 157 души от Хешан, чието население е 1500, са починали от рак, причинен от арсен. Други 190 са се разболели от рак. През миналата години 200 души също са диагностицирани с болестта.

Сян е поддържал машините в мината. През 2012 г. претърпява операция заради заболяването си, но ракът се разпространява и в белите му дробове. Жена му пък всеки ден пере дрехите им в замърсената с арсен вода.

Двамата разполагат с около 1600 долара от властите, с които да лекуват заболяването. Тази сума не достига и за един курс на химиотерапия и лъчетерапия. Всичките им средства отиват за лечението им.

Сян и Уън имат един син и две дъщери. И тримата са напуснали токсичното селище.

Това не е единственият такъв град в Китай. Въпреки че китайското правителство твърди, че е загрижено за околната среда, тъкмо то се облагодетелства най-много от замърсяването на природата.

http://struma.bg/news/26404/1/1/UJAS-VIJTE-grada-v-kojto-vsichki-sa-bolni-ot-rak.html

Свидетел за УЖАСА на принудителното отнемане на органи НА ЖИВО в Китай

„Видях това със собствените си очи...”, каза свидетел при условие за анонимност, описвайки в ярки детайли историята на гимназиална преподавателка на възраст между 30 и 40 години в Китай, която е била задържана, изтезавана, изнасилвана и накрая оперирана, за да се изземат органите й, докато е все още жива…

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!