Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марин льо Пен: Не искам този Европейски съветски съюз. Вярвам в Европа на държавите-нации...

Марин льо Пен

Госпожо льо Пен, спечелихте 25 % от френския вот, вашият Национален фронт един от големите победители за европейските избори от 25 май 2014. Как стана така?
Французите искат да възвърнат контрола върху собствената си държава. Искат да определят посоката на тяхната собствена икономика и своите имиграционни политики. Те искат техните собствени закони да са над тези от Европейския съюз. Французите разбраха, че ЕС не е утопията, която им продаваха. Той се отдалечи значитлено от демократичния модел на функциониране.

Все пак преди изборите се каза, че кандидатите на естаблишмънта (Юнкер и Щулц) ще дадат тласък на демокрацията в ЕС.
Това е абсолютна лъжа. Всеки знае, че парламентът няма да има последната дума за това кой ще е следващият президент на Европейската комисия.

Искате ли да разрушите Европа?
Искам да разруша Европейския съюз, а не Европа! Вярвам в Европа на държавите-нации. Вярвам в Еърбъс, в Европа, основаваща се на сътрудничеството. Но не искам този Европейски съветски съюз.

ЕС е огромен проект за мир. Той помогна 70 години да няма война на континента.
Не, Европа е във война. Икономическа война. Има нарастване на враждебността между отделните страни. Германците са очерняни, гърците са мошеници, французите са мързеливи. Госпожа Меркел не може да пътува до която и да е европейска страна без охрана от стотици полицаи. Това не братство.

Възнамерявате да отидете в Брюксел само, за да се борите със системата.
А защо не? ЕС е дълбоко вреден, той е анти-демократично чудовище. Искам да го спра да става все по-дебело, да спре да диша, да граби всичко с шепите си и от пипалата му, които сграбчват всяка сфера на нашето законодателство. В нашата славна история, милиони са загинали, за да може страната ни да остане свободна. Днес, ние просто позволяваме нашето право на самоопределение да ни бъде откраднато.

Вярно ли е, че не спечелихте изборите заради ЕС, а заради това, че французите са бесни на Франсоа Оланд заради икономическата си ситуация. Благодарихте ли му?
Не. Тогава трябва да се обадя и на Никола Саркози. Франция е в тази ситуация, защото консервативното Народно движение (партията на Саркози) и социалистите (Оланд) се подчиниха на европейските договори. Тези договори прокарват германските интереси доста добре, но те почти не защитават френските интереси.

Обвинявате Германия за френското нещастие?
Винаги, когато чуя хората да проявяват анти-германски чувства, им казвам: Не може да обвинявате Германия затова, че защитава своите собствени интереси. Не мога да обвинявам г-жа Меркел за това, че иска силно евро. Аз обвинявам нашите собствени лидери, които не защитават нашите интереси. Силното евро разрушава нашата икономика.

Защо казвате, че еврото помага единствено на Германия?
Поради една проста причина: създадено е от Германия, за Германия?

Гледате ли на Ангела Меркел като на враг?
Уважавам лидери, които защитават интересите на своите страни. Нейните политики са положителни за Германия, но за съжаление са вредни за всички останали страни. Моето предупреждение е: Внимавайте, г-жо Меркел. Ако не виждате страданието, което причинявате на останалите европейски народи, то тогава Германия се ги накара да я мразят. Тя вярва, че може да прокарва политики в други страни, въпреки волята на гражданите им. Тя никога няма да направи това в Германия, където резултатите от изборите се уважават. Но тя иска да налага политиките си на другите. Това ще взриви Европейският съюз.

Наистина ли искате Франция да изостави еврото?
Казвам това още от президентската кампания във Франция. Това е труден въпрос и аз поемам голям риск. Знам много добре, че политическата класа плаши избирателите: без еврото слънцето ще изгасне, реките ще спрат да текат, ще влезем в ледената епоха…

Краят на еврото със сигурност ще доведе до икономическа катастрофа?
Въобще не вярвам в това. Това би била невероятна възможност. Ако всички не изоставим еврото, то ще експлодира. Или ще има народен бунт, защото народът вече няма да иска да бъде обезкървяван. Или германците ще кажат: Стоп, повече няма да плащаме за бедните.

Вие сега водите 24 депутати в Брюксел…
… като четвъртата най-голяма партийна група след немските християн-демократи, италианската демократическа партия и германските социалдемократи.

Страда ли Франция от някакъв вид икономическа депресия?
Има нещо такова. Бяхме една от най-богатите страни на света, а сега сме по пътя на неразвитите. Този режим на строги икономии, който беше наложен на хората не работи. Хората няма да позволят да ги задушават без да се разбунтуват.

Иска ли Националният фронт Франция да се върне към ранните 1960 години: протекционистка държава, която насочва икономиката, авторитарен държавен глава и по-малко емиграция?
Безспорно е, че французите бяха по-добре тогава, отколкото са сега. Не гледам в огледалото за обратно виждане. Но нямаше нужда да изпитваме края на социалния прогрес. Няма логика да вкараме 10 милиона чужденци за период от 30 години.

Наистина ли си мислите, че Франция може да се скрие от света?

Не говоря за автаркия. Не съм луда. Нуждаем се от интелигентен протекционизъм. Имаме нужда от митнически такси – макар и не за страни, които имат същите социални нива като нашата. Това е честната конкуренция. Проблемът е тоталното отваряне на границите и законът на джунглата да властва: Една компания днес, колкото повече роби търси да намери, които после да третира като животни и да им плаща някакви подаяния, без да има грижа за природата, толкова повече печели.

Толкова лошо нещо ли е свободната търговия?
Търговията винаги е съществувала, но ние защитавахме нашите стратегически интереси. Можете ли да си представите Съединените щат да позволят на Алстом (Френски енергиен гигант) да купи Генерал електрик? Не мисля. И не искам Сименс да купи Алстом. Искам Алстом да остане френска компания. Това е от стратегическа важно за независимостта на моята страна.

Когато поехте Националния фронт в тежко положение от вашия баща през 2011, наистина ли мислехте, че може да стане най-силната партия във Франция?
Разбира се, иначе не бих го направила. Ако не вярвахме, че имаме шанс да дойдем на власт, то тогава щях да се фокусирам само върху отглеждането на трите си деца или на работа в градината.

Националният фронт е анти-емигрантска партия. Социологическите проучвания показват, че емиграцията е въпрос на най-голяма важно за избирателите.
Да, ние подкрепяме спирането на емиграцията.

Вярвате ли, че може да стигнете до втория тур на президентските избори през 2017?
Мисля, че това много правдоподобна хипотеза, да. Днес всеки признава това. Ако погледнете социологическите проучвания ще забележите, че имаме толкова потенциални гласоподаватели сред негласуващите, колкото сред гласуващите. Вярвам, че ще дойдем на власт в следващите 10 години. Това може да стане и по-бързо, отколкото някой си представя.

Оланд е най-непопулярният френски президент в историята. Фокусирате ли се в президентската си кампания вече напълно върху Никола Саркози?
Не стрелям по линейки. Саркози вече е приключен като кандидат. Той мами. Той наруши законите на Републиката като похарчи два пъти повече за своята кампания, отколкото му позволява закона. С това той сам тотално се дисквалифицира. Между другото, съжалявам за което, защото бих искала да го имам за опонент.

Защо?
Защото той е това, което е.

Защо подкрепяте руския президент Владимир Путин и неговата позиция срещу Европа и по отношение на украинската криза?
Не подкрепям Путин срещу Европа. Това е карикатура. Подкрепям федерализацията на Украйна. ЕС наля бензин в огъня чрез предложението си за икономическо партньорство, за която се знае, че едната половина гледа на изток, а другата на запад.

Уважавате ли Путин?
Изпитвам несъмнено уважение към Владимир Путин, защото той не позволява други страни да му налагат решения. Мисля, че той се концентрира на първо място над това, което е добро за Русия и руснаците. В този смисъл, изпитвам същото уважение към Путин, както към Меркел.

Путин не е демократ?
О, наистина ли? Той не е демократ? В Русия не се провеждат избори?

Няма свобода на пресата, например?
Да не мислите, че има истинска свобода на пресата във Франция? 99 % от журналистите са леви!

Така мислите, но не се убиват журналисти и не се затварят.
За да съм откровена, много неща се казват за Русия, защото тя от години се демонизира по повеля на Съединените щати. Част от величието на една европейска страна е да има собствено мнение и да не гледа всичко през американските очила. Нямаме на какво да учим Русия, ако едновременно слагаме червените килими за Катар, Саудитска арабия и Китай.

Тоест, вие сте по-скоро срещу Съединените щати, отколкото за Русия?
Американците се опитват да разширяват влиянието си по света, особено в Европа. Те защитава своите собствени интереси, а не нашите. Аз съм за много-полюсния свят в който Франция отново да заеме мястото си на лидер на необвързаните страни, не със Съединените щати, не с Русия и не с Германия. Не трябва да се стремим да сме роби или господари.

Интервю на Матю фон Рор (сп. Шпигел)

Общество.нет 

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!