Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Детокс на черния дроб

(NaturalNews) Оказва се, че природните билки работят много добре за целите на детоксикация. Това означава, че хората могат да извлекат ползи от тези билки, когато става въпрос за детоксикация на тялото им и възстановяване на доброто здравословно състояние и състоянието на черния дроб. Природните билки са също предпочитани от мнозина, тъй като те са изцяло естествени, като по този начин се гарантира, че те никога не ще трябва да се справят с някакви странични ефекти от продължителната употреба.

Бял трън за естествена детоксикация на черния дроб

Сред най-известните природни билки за детоксикация на бъбреците и черния дроб в момента е белият трън. Той съдържа бетаин, който е съединение, известно с това, че осигурява защита на черния дроб, есенциални мастни киселини, които са в състояние да контролират хронично възпаление на черния дроб и силимарин съединения, които имат терапевтични качества, предназначени за справяне с чернодробни заболявания, такива като възпаление на черния дроб и жлъчните пътища, хепатит и цироза. Антиоксидантите, намиращи се в белия трън са ефективни в защитата на организма срещу вредни химикали, наречени свободни радикали, особено тези, които идват от излагане на изпаренията от автомобилните ауспуси, наркотици.

Глухарче

Основно използвано като лечебно растение, корените и листата на глухарчето се казва, че съдържат слабителни, чернодробни поддържащи и диуретични свойства, които помагат при детоксикация на черния дроб и жлъчния мехур. Въпреки това, има случаи, когато тази билка е опасна за някои хора. Затова се препоръчва на всички да се консултират със своя лекар преди да го приемат, за да се определи дали има някакви потенциални опасности, свързани с него. Важно е и да се определи и точната доза за безопасна детоксикация на черния дроб. Един ефективен начин за използване на глухарчето за природен метод за детоксикация на черния дроб е чрез редовно пиене на чай от него. Това спомага за по-нежен процес на прочистване на черния дроб. Листата на глухарчето имат по-високо съдържание на витамин A, действат като ефективни диуретици и работят в подкрепа на здравето на черния дроб и прочистванет му.

Женско биле

Женското биле е билка, известна още с нейната ефективност в естествената детоксикация на тялото. Коренът работи ефективно в неутрализиране на силни химикали, които се намират в черния дроб. То също така стимулира положителна реакция по време на процеса на детоксикация. Екстрактът от нея е богат на Глициретиновата киселина, която също предпазва черния дроб от щети. Хората могат да започнат да я използват за естествена детоксикацията на тялото си, като я приемат като чай, течен екстракт, таблетки или капсули.

Автор: Sandeep Godiyal
Източник: www.naturalnews.com
Превод от английски на български: biopogled.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!