Aбсолютното развенчаване на мита за безупречна Америка, бореща се срещу комунистическото зло, окончателно рухна;"Великата Измама": Как да се финансира комунизма, докато се имитира противопоставяне

Aбсолютното развенчаване на мита за безупречната Америка, тази Америка, към която през 1989 г. бяха отправени всички погледи като към мъдрия справедлив господар, преборил комунистическото зло, на който светът заслужава да се довери безрезервно... Този мит окончателно рухна...

Да бъдат мислени като почтени. Вече не

/КРОСС/ В стремежа си да ограничат риска от Русия и евентуалното ново руско имперско възраждане, в огромния си страх от отминалия и може би един бъдещ евразийски хегемон, какъвто би могла да бъде Русия, Съединените щати просто преминаха граничната линия на поносимостта с операцията в Украйна. И разбира се, ще си понесат последствията. А най-неприятното последствие е най-незабележимо на пръв поглед. Това е финала на започнал отдавна процес: абсолютното развенчаване на мита за безупречната Америка, тази Америка, към която през 1989 г. бяха отправени всички погледи като към мъдрия справедлив господар, преборил комунистическото зло, на който светът заслужава да се довери безрезервно... Този мит окончателно рухна.

"Великата Измама": Как да се финансира комунизма, докато се имитира противопоставяне

Направен през 1969 г. в разгара на Виетнамската война, филмът "Великата Измама" разкрива историята на това, как САЩ финансират и търгуват с комунистическите страни, и как тези техни действия поддържат комунизма жив. Прожектиран от членове на John Birch Society в цялата страна, филмът разкрива за много американци нелепостта на опитите да се води борба срещу комунизма на едно място, докато му се помага навсякъде другаде ...

"Превземането на Русия от болшевиките не бе спонтанна революция на безимотни селяни и работници, а внимателно подготвен заговор, организиран и финансиран извън Русия.

Ленин е внесен в Русия от Германия, а Леон Троцки напуска изгнанието си в Ню Йорк с революционните кадри, решен да направи Русия дом на световния комунизъм.

Революциите са скъпи! Парите за болшевишката революция постъпват основно от Германия и САЩ..."

Въпреки военната си и икономическа мощ, Америка нямаше да бъде този господар на света, ако митът за нейната фундаментална справедлива демокрация, възможно най-модерна и устойчива, не съществуваше. Благодарение на този мит, дори враговете на Америка изпитваха респект. Катастрофата с истинското лице на Америка започна още от Афганистан, Ирак и Югославия, продължи през Арабската пролет и Сирия, и стигна до патологията „Украйна". Вече няма нищо покрито, дори за обикновените граждани, да не говорим за правителства и служби. Макар през последните 25 години Държавният департамент на САЩ да ползваше прословутия съвет на Лех Валенса „Счупи термометъра и няма да имаш висока температура!", уви, САЩ загубиха най-важния си аргумент - да бъдат мислени като почтени. Затова и от срещата Меркел-Обама най-същественото, което се разбира, е, че готовността на Германия да предприеме каквито и да било настъпателни действия срещу руската държава е силно ограничена.

Стори ми се интересен коментарът на италианския журналист Джулието Киеза, затова ще цитирам неговото мнение за ситуацията в Украйна: „Има един много сериозен проблем и това е цензурата - казва Киеза. - У нас в Италия обективни сведения за ставащото в Украйна не се получават. Налице е фалшификация. Даже по време на Студената война не съм се сбъсквал с такова количество откровени манипулации на фактите. Например, много италиански вестници написаха, че трагедията в Одеса е организирана от руснаците. Невежеството на журналистите е ужасна беда." След това Джулието Киеза обяснява защо им е на американците да правят всичко това в Украйна, той казва: „Само за обикновен преврат и смяна на властта въоръжените бойци, които виждаме, не са нужни. Но САЩ имат други цели, те искат да придобият газопреносната система на Украйна. Така ще контролират доставките на газ в Европа и ще отслабят както Русия, така и самата Европа. Нервността им се обяснява с това, че напоследък никой не се интересува от долара, освен Саудитска Арабия и Катар. А печатането на долари е основният доход за САЩ. Те печатат по 40-50 милиарда всеки месец. Но това вечно, както сами разбирате, не може да продължава. Накратко ви казвам - американската империя залязва, Вашингтон не може да управлява целия свят, не може да управлява и Китай. Атаката по Русия е първата крачка, втората ще бъде Китай. Обикновените американци нищо не разбират. Скоро си направих един експеримент, разхождайки се из Рим, заговорих американски туристи и ги попитах знаят ли къде се намира Крим. От 20 човека нито един не можа да ми отговори, нула процента. Разбира се, политическият елит на САЩ знае много, те са наясно, че Америка е най-мощната държава във военен и икономически смисъл, но това, което не искат да схванат е, че политическото доминиране на Вашингтон по света вече приключва." 

Калина Андролова
БНР, „Деконструкция”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!