Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Променете хранителния си режим, ако искате да не пипнете рак

Ето как и с какво трябва да се храним, за да преборим куп болести и да не се разболеем от рак

Един от най-ефикасните начини да се борите с коварния рак, според лекари и специалисти по здравословно хранене, е с какво и по колко се храните, както и какъв е начинът ви на живот. Ако сте застрашени от рак, то тогава не пушете, не пийте големи количества алкохол, променете коренно начина си на живот, движете се повече и се хранете със здравословни храни. Хранете се правилно, защото именно там е разковничето за възникване на коварния рак в човешкото тяло. Според последни изследвания на Световната здравна организация, за възникването на рак най-голяма вина – над 65% – има храната.

Който се бори с рак или има опасност да наследи или да се разболее от тази болест, трябва да се храни всеки ден с поне 8 порции жива храна. Това ще рече зеленчуци в изобилие под формата на салата или просто така да се хапват, сокове от зеленчуци, плодове, плодови сокове, повече витамин Д, който да се набавя както от храната, така и от слънцето.

Включвайте в менюто си и суперплодове, сурови цитрусови плодове и сокове от тях, кръстоцветно зеле, черно грозде и червено вино, сурови ядки, сурови кръстоцветни зеленчуци като броколи и брюкселско зеле. Ползвайте полезни масла като конопено, ленено или зехтин. Всичко това би могло да накара опасния рак да отстъпи.

Според последни проучвания вредните мазнини и генно-модицифираните въглехидратни храни водят най-често до рак на гърдата, рак на дебелото черво и рак на простатата. Особено полезна против смъртоносното заболяване е растителната целулоза, която намалява контакта на различни раковообразуващи вещества с лигавицата на червата.

Ако искате да не се разболявате от рак, не яжте индустриални храни, откажете се от консервирана храна, пушени меса, салами, колбаси, вафли, чипс, снакс, подсладени газирани напитки. Заложете на пресни продукти и домашна кухня, спорт, разходки и приятни емоции.

lechitel.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!