Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Потвърдено! Куркумата ефикасна колкото 14 лекарства

Куркумата е едно от най-подробно изследваните растения днес. Лечебните му свойства и съставки (основно куркумин) са били обект на повече от 5600 рецензирани и публикувани био-медицински изследвания. Всъщност, 5-годишните ни изследвания по проекта, свързан с това свещено растение разкри повече от 600 потенциални превантивни и терапевтични приложения, както и 175 отделни полезни физиологични ефекта на куркумата.

Вземайки предвид наистина голямата интензивност на проведените изследвания с тази удивителна подправка, не е за чудене, че все по-голям брой изследвания заключават, че тя има по-благоприятни свойства в сравнение с множество и различни конвенционални лекарства, включващи:

Куркумата и нейните съставки разкриват забележителните си терапевтични свойства и в изследванията проведени за тяхната роля при резистентни на дадено лекарство и на множество лекарства видове рак. Имаме два раздела в сайта си, посветени на изследвания на естествени и интегративни терапии по тези теми и макар че има десетки субстанции с видима ефикасност срещу тези резистентни на химиотерапия и на лъчетерапия видове рак, куркуминът е начело и в двата списъка, а именно Видове рак: резистентни на лекарства и Видове рак: резистентни на множество лекарства

Открихме цели 54 изследвания, показващи, че куркуминът причинява клетъчната смърт или прави резистентните на лекарства линии ракови клетки свръхчувствителни към конвенционално лечение.

Определихме 27 изследвания за способностите на куркумина или да причинява клетъчна смърт или да прави резистентните на лекарства линии ракови клетки свръхчувствителни към конвенционално лечение.

Имайки предвид колко е солиден списъка с доказано полезните за здравето свойства на куркумата (куркумина), използвани както като храна, така и като лекарство в множество различни култури от хиляди години насам, съвсем сериозно може да се твърди, че куркуминът може да се използва като лекарствена алтернатива или адювант в лечението на рака.

Или още по-добре, използвайте гарантирано органична (необлъчена) куркума в по-ниски дози в храната си ежедневно, за да не се налагат героични дози по-късно в живота след настъпване на сериозно заболяване.  Хранете тялото си с полезна храна, а не се самолекувайте с „нутрацевтици” и така ще постигнете здравословен начин на хранене.

Сайър Джи
Източник: Science Confirms Turmeric As Effective As 14 Drugs, 13 May 2013
http://www.greenmedinfo.com/blog/science-confirms-turmeric-effective-14-drugs

zdravivsekiden.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!