Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Естествено лекарство: СЪНЯТ

(NaturalNews) Много хора смятат, че приемането на лекарства и яденето на правилните храни е най-добрият начин да се излекувате, но се окава, че най-добрият начин е сънят, когато сте добре отпочинали. Скорошно изследване, публикувано в списание SLEEP, подкрепя това твърдение – най-доброто естествено средство за бързо възстановяване от заболяване е да спите колкото е възможно повече.

Проучването

Д-р Джули Уилямс, научен сътрудник по проекта, заявява: „Интуитивният отговор, когато хората се разболеят е – искам да спя … но има учудващо малко експериментални доказателства в подкрепа на идеята, че повече сън помага за по-бързо и лесно възстановяване. В изследването са използвали плодова муха като модел за отговори на тези въпроси. „Чрез моделиране на възстановяването на болни плодови мухи (или лишени такива от сън), изследователите са открили първото доказателство, че сънят действително може да помогне за по-бързо възстановяване чрез засилване на имунната система. Д-р Уилямс обяснява, „Увеличеният сън някак си помага за улесняване на имунния отговор чрез повишаване на устойчивостта към инфекции и оцеляване след инфекция.“

Сънят и имунната система

Науката е показала, че лошият сън може да доведе до някои смущения в имунната система. Например, показано е, че лош сън по време на бременност може да доведе до смущения в имунната система, които са свързани с по-ниско тегло при раждане на бебето, както и други усложнения. В действителност, науката показва, че липсата на сън може действително да увеличи риска от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и всичко това се дължи на разрушаване на имунната система и предизвиква възпалителен отговор. Проучването на SLEEP достига до извода, че сънят влияе върху имунната система и, че повече сън, когато човек е болен, може да ускори процеса на възстановяване.

Починете си

Изглежда че научните изследвания потвърждават идеята, че сънят може да бъде най-добрият път за възстановяване, както е отбелязано от Д-р Уилямс, „Когато се разболеете, трябва да спите толкова, колкото можете – сега вече имаме научни данни, които подкрепят тази идея „. Следващия път, когато не се чувствате добре, е чудесна идея просто да си останете вкъщи и да се насладите на качествен, повишаващ имунната система сън. 

Източник: naturalnews.com
Автор: J. Anderson
Превод от английски на български: biopogled.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!