Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трик с яденето удължава живота

В търсенето на вида хранене, което помага на хората да живеят по-дълго, изследователите откриха менюто, което е възможно да свие риска ви от сърдечно заболяване и рак, като в същото време подобри шансовете ви да останете жизнени до дълбока старост. И можете да започнете с този начин на хранене за достигане до дълголетието още днес.

Трикът е просто да се яде много по-малко храна. Винаги ставайте от масата гладни.

„Този ефект (на дълголетието) се демонстрира в лабораториите в целия свят, във видове като се започне от мая до мухи и мишки. Има също така доказателства, че това действа и при приматите”, казва изследовател Марго Адлър, еволюционен биолог в университета на Нови Южен Уелс, Австралия.

Според изследванията на Адлър, сериозното ограничаване на калориите, които поемате, стимулира тялото да рециклира своите клетки по-интензивно и да възстановява органите, които иначе може да претърпят увреждане.

„Това е най-интригуващият аспект от човешка гледна точка. Удължаването на живота може да е просто страничен ефект от ограничаването на храната, но по-доброто разбиране на механизмите за клетъчно рециклиране, които предизвикват ефекта на дълголетието, може би съдържа в себе си обещанието за по-дълъг и здравословен живот за хората”, казва Адлър.

Адлър предупреждава, обаче, че поемането на твърде малко калории при режим на хранене за дълголетие може да изложи на риск ефикасността на мускулите и да забави имунната система. /zdravivsekiden.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!