Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свръхнаселеността на планетата е мит, но намаляване броя на човешкото население на Земята не е

СВРЪХНАСЕЛЕНОСТ

Създаване на мит

Началото на мита за свръхнаселеността е поставено в Англия през 1798 г. когато свещеникът Томас Малтус, който сам се определя нещо като математик, установил, че производството на храна нараства постепенно, а хората се размножават експоненциално.

Той седнал и направил някой прости сметки.

И накратко решил, че светът ще остане без храна през 1890 г.

Той порицал заниженото темпо на смъртността и препоръчал избиването на нямащите нищо, а малко имащите - да гладуват до смърт.

Този призив подел и Пол Ерлих от университета Станфорд през 1968 г. който твърдял, че необмисленото размножаване на хора е съсипало земята.

В резултат ще има масов глад, който ще унищожи, в добрия случай една пета от човечеството до края на '70-те. А планетата ще ги последва.

Този страх довел до щедри дарения и до създаването на Фонда на ООН за население, който процъфтява от въображаемата криза която се представя като предстояща отново и отново, в последните два века.

Истината обаче е, че всяко семейство на тази планета би могло да има къща с двор и всички да живеят заедно на площ с размера на щата Тексас. Което е наистина малко ъгълче на планетата.

Населението на земята ще достигне максимум след 30 години и след това ще започне да намалява.

Не сме пренаселени.

Направете сметката.

Разберете фактите.

Разпространете знанието.

Свръхнаселеността е МИТ.

---

amigomb: От времето на Томас Малтус периодично ни припяват една и съща песен: натежахме на планетата... и за това трябва да ни намалят броя. Как? Бил Гейтс, великият филантроп отговаря в клип:
Бил Гейтс и ваксините - евгеника в действие

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!