Следвайте "Буднаера" в Телеграм

vaksiniistinata.ovo.bg

Двегодишно дете изпада в енцефаломенингитна кома след ваксинация... над 1,5 г. е в будна кома

Гого е третото дете в семейство Старчеви. На две години и два месеца, след реимунизация с жива полиомиелитна ваксина, се разболява от менингит. За 10 дни изпада в кома, а след това около 1,5 - 2 години е в будна кома.

В момента той е на 15 години, в инвалидна количка, но лекари от руска клиника, където провеждат лечение на детето със собствени стволови клетки, дават шанс за възстановяването му.

 

Семейството до момента е изразходвало над 25 000 евро лични средства и дарения за първи и втори курс по вливанията на клетки.

При Гого има много голямо подобрение, но за да се възстанови напълно, той трябва да прави вливания още 2,5 - 3 години през интервал от около 3-4 месеца. През месец март той се завърна от второто вливане на стволови клетки и майка му с радост сподели, че една сутрин се е опитал да пълзи.

Юлия, майката на момчето: „Много е трудно, но си заслужава. Когато видиш от една лежаща кукла да започне да прави нещо, направо е невероятно.”

Гого преди ваксината

За съжаление, семейството му не разполага със сумата от 6 200 евро, необходима за следващия курс от лечението през месец юни. Общата стойност на лечението е 44 200 евро, като ще се заплаща поетапно за всяко посещение. В дарителската сметка на Гого към март 2014 год. има 2200 евро. Необходими са още 42 000 евро.

Семейството разчита на помощ от добри хора, за да събере нужните му средства.

Както може да се предположи, държавата в лицето на здравните власти, е абдикирала от отговорност и не се интересува от съдбата на увредените от ваксина деца.

Майка му споделя още: "Гого вече седи сам. Затова си заслужава да му се помогне. Знам, че за някой това може да не е постижение, но за едно увредено дете е много."

... Повече на: vaksiniistinata.ovo.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!