Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Снайперистите от "Майдана" са разкрити - Стрелбата по протестиралите в Киев е водена от офиса на „коменданта на Майдана”

/КРОСС/Главната прокуратура на Украйна установи, че снайперистите, които стреляха по време на безредиците на площад Независимост в украинската столица, са граждани на Украйна, съобщи агенция УНИАН, позовавайки се на коментар на главния прокурор Олег Маницкий.

„Самоличността на снайперистите, които стреляха на Майдана, е установена. Не мога да ги назова по фамилия, но те са известни. Към момента, това са единствено граждани на Украйна", каза Махницкий в ефира на „5 канал".

„Частната армия“ на САЩ действа в Украйна!

Кадри разкриват присъствието на бойци от “Блекуотър Ю Ес Ей” в украинският град Донецк на границата с Русия...

Преди дни в сайта Youtube се появи запис на разговора на върховния представител на Европейския съюз по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, в който двамата обсъждат ситуацията в Украйна. В разговара Пает споменава, че има сериозни съмнения, че снайперите, стреляли по хора в Киев, са били наети от лидерите на майдана. Той обяснява, че всички улики, които са му показали, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти.

"Олга каза, че според всички намерени улики хората, които са убити от снайперисти, от двете страни - и полицаи, и хората от улицата, са убити от едни и същи снайперисти. Тя ми показа снимки, позова се и на мнението на лекарите, които говорят за един и същ почерк, тип куршуми. И все по-голямо подозрение предизвиква това, че новата коалиция не желае да разследва точните обстоятелства на случилото се. Стремително расте разбирането, че зад тези снайперисти стои не Янукович, а някой от новата коалиция. Това е крайно дразнещ фактор. Това дискредитира новата коалиция от самото начало", обяснява Пает.

Бивш US разузнавач: САЩ подготвяше няколко години "въстанието" в Киев

Западът подготвя “вълненията” в Киев в продължение на няколко години, заяви бившият сътрудник на американското разузнаване Скот Рикард в интервю за канал Press TV...

Записът е пуснат в Интернет от служител на Службата за сигурност на Украйна.

Десетки души загинаха на площад "Независимост" в кървавата баня. Силите за сигурност тогава използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите, чуваха се стрелби, избухваха снаряди. Сред загиналите имаше и представители на силите на реда. По-късно лекари потвърдиха, че много от жертвите са били убити с по един прецизен изстрел.

Чуркин: стрелбата по протестиралите в Киев е водена от офиса на „коменданта на Майдана”

bulgarian.ruvr.ru

Стрелбата по участниците в протестите и силите на реда в Киев е водена от офиса на т.н. „комендант на Майдана”, който сега оглавява Съвета за сигурност на Украйна, каза постоянният представител на Русия при ООН Виталий Чуркин на заседание на Съвета за сигурност в четвъртък.

„Извършените в Киев акции на насилие се нуждаят от щателно международно разследване” – отбеляза той, като предупреди, че „картината на киевската и западната пропаганда изцяло преобръща информацията, че по силите на реда и протестиралите са стреляли едни и същи провокатори”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!