Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Насити ли се ККП с преследването на невинни хора?!

Фалун Гонг медитация

Китайската комунистическа партия (ККП) преследва медитативната практика Фалун Гонг вече 14 години, което включва дори насилствено отнемане на органите на техните последователи. Но според последни сведения от Китай, изглежда вече да се наблюдават признаци на затишие на това преследване…

Китайски анализатори твърдят, че настоящите лидери на Китай са под натиск да разрешат въпроса с Фалун Гонг, но не искат да го направят публично, тъй като това ще въвлече цялата управляваща комунистическа партия и ще доведе до колапса на нейния режим.

Като доказателство за достоверността на едно такова твърдение се посочват неотдавнашните арести на високопоставените ККП лидери Ли Донгшенг (Li Dongsheng) и Джоу Йоргканг (Zhou Yongkong).

Също така, в подкрепа на него е и публикувана напоследък информация на уебсайта Minghui.org, поддържан от практикуващи Фалун Гонг. Там се посочва, че много полицаи вече се осъзнават и заявяват, че вече няма да изпълняват заповедите за преследване на Фалун Гонг.

Самите Фалун Гонг практикуващи, както в Китай, така и в чужбина, се обаждат по телефона на хора от полицията и органите на властта, за да ги предупредят за последствията от участие в преследването на Фалун Гонг.

Така например, съгласно една от публикациите от началото на януари, когато практикуваща Фалун Гонг позвънила до полицейска служба в Китай, първоначално полицаите на желаели да я слушат, но когато им съобщила, че Ли Донгшенг е арестуван и в момента се води разследване, те проявили интерес. Не само я изслушали, но поискали и телефонните номера на Световната Организация за Разследване Преследването на Фалун Гонг (WOIPFG, базирана в Ню Йорк), за да съобщят имената на полицейски офицери, извършили престъпления срещу Фалун Гонг.

Друг път, когато практикуваща Фалун Гонг се обадила на полицай в Китай, първоначално той я нахокал гръмко, но после й дал личния си телефонен номер да му се обади по-късно. При обаждането й казал, че е трябвало да я нахока, защото телефоните им в службата се подслушват. Както и че знае, че ККП винаги намира изкупителни жертви за своите престъпления, обещавайки й, че вече дори ще закриля практикуващите Фалун Гонг, с които се наложи да си има работа.  

На 17 януари две практикуващи Фалун Гонг разпространявали флаери в провинция Шандонг, насърчавайки хората да се оттеглят от КП. Към тях се приближили двама полицаи, което обикновено означава, че ще бъдат арестувани. Единият казал, „Фалун Гонг раздават флаери“, след което двамата се спогледали, усмихнали се и си продължили по пътя.

В друг случай, когато Фалун Гонг практикуващ влязъл в полицейския участък, чул някой да докладва своя съсед, че практикува Фалун Гонг. Но вместо да му даде парично възнаграждение (както е по нареждане на ККП), полицаят му отвърнал с досада, „Неговото практикуване няма нищо общо с теб; колкото повече хора практикуват, толкова по-добре!“.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!