Следвайте "Буднаера" в Телеграм

alterinformation.wordpress.com

Русия смята да атакува нарко-бизнеса на САЩ и НАТО със сила

Трафика на афганистански хероин е трети по годишен оборот след продажбата на оръжие и петрол. Над 90% от световния хероин идва от Афганистан, а производството доби рекордни нива под окупацията на САЩ и НАТО

Русия вече предупреди западните сили, че след изтеглянето им от Афганистан в края на 2014г. и независимо дали след това ще има американски контингент, Русия еднолично ще се заеме с унищожаването на маковите полета, опиума и нарколабораториите в Афганистан. След инвазията на САЩ и НАТО в Афганистан хероиновата продукция не беше намалена, а се увеличи до рекордни нива, като най-големият пик беше през 2007-2008г. – над 8 тона хероин за година. Като се има предвид, че през 2001г., преди идването на САЩ и НАТО произведения хероин в Афганистан беше под 1 тон. 

Русия няма да се поколебае да използва химически агенти, за да унищожава наркоплантациите в Афганистан. Дори е готова да атакува с хеликоптери нарколаборатории, това предупреди тези дни Москва.

За целта Русия най-вероятно ще използва военната си база в Аини, Таджикистан.

Афганистан е износител номер едно на хероин и произвежда над 90% от световния хероин

afghan_opium_production_1994_2009

Графика: Джуди Трейбъл
Данни: ООН

До 2010г. НАТО си „купуваше“ благоразположението на селяните (все едно си купува електорат) като умишлено не унищожаваше маковите плантации в Афганистан. През последните години производството на наркотици в Афганистан се увеличи повече от 40 пъти и това е резултат от американското присъствие там. Ако САЩ и НАТО имаха желание щяха да контролират производството на опиум и хероин в Афганистан, но те не го правят умишлено. Първо, както казахме, за да не си навлекат още повече гнева на местните и второ – след продажбата на оръжие и петрол хероинът е третата най-доходоносна стока във света, носеща годишен оборот между 500-600 млрд. долара.

През 2010г. Дмитрий Рогозин предупреди НАТО, че жизненоважното трасе за натовски доставки, минаващо през Русия може да бъде прекъснато, ако Коалиционите сили не вземат мерки да намалят производството на хероин в Афганистан. Русия дори бе съзирала ООН, обвинявайки НАТО в наркотрафик. На всеки е ясно, че САЩ притежават най-модерната техника и оръжия. Те могат да използват технологии като безпилотните апарати, за да наблюдават къде се отглежда мак и опиум, но не го правят умишлено. Няма съмнение, че западните сили взимат своето парче от пая. Също така за САЩ и НАТО е добре дошло, че Русия има проблем с хероиновата зависимост. В Русия има най-много хероинозависими на глава от населението във света, огромна част от хероина в Русия е трафик от Афганистан. Но Европа също е залята от афганския хероин и то най-вече след като САЩ и НАТО допринесоха за увеличаването на хероиновото производство в окупираната от тях държава. Преди година ООН излезе с доклад, според който Коалиционните сили са допринесли за недопустимо нарастналите нива на производство на хероин и износ, както и констатацията, че интервенцията в Афганистан само е влошила положението.

Иначе, войната в Афганистан доказа, че думите на Сун Дзъ нямат давност. Според него не само численото и технологично превъзходство са фактор, обезпечаващ победата на една над друга военна сила. Иначе как да обясним, че най-могъщите държави от Европа плюс САЩ не могат да се справят с криещите се по пещерите талибани. Но военния провал на НАТО и САЩ, както и огромното количество хероин, с което Афганистан залива света не е само техен проблем – последствията са за всички. Дестабилизацията в Близкия Изток по вина на западните сили, главно САЩ доведе до увеличаване не само на наркотиците, но и на терористичните организации. 

Акцентът, че основно талибаните се занимават с наркотрафика в Афганистан присъства само в американските и европейски медии – кампания, целяща да отвърне вината на НАТО и САЩ за увеличението на хероиновото производство в Афганистан. Ако погледнете статистиката ще видите, че по времето на талибаните производството на хероин и опиум е било под 1 тон. Всъщност, талибаните наред с унищожаването на древни паметници, които считат, че са част от наследството на „неверниците“ в Афганистан, усилено унищожаваха и маковата реколта, а наказанията бяха сурови. 

Ще се изтеглят ли наистина САЩ след 2014г.?

Съмненията са основателни. Първо няма никаква категорична позиция на САЩ – те постоянно „сондират“ почвата за нуждата от американски контингент и след 2014г. Преди няколко месеца афганистанския президент Хамид Карзай дори обяви, че се е договорил с американците за оставането им след 2014г. САЩ, разбира се,R се въздържа от коментар, но подчерта, че нищо не се знае още. Така, че предупреждението на Русия, че ще унищожава маковите плантации и ще атакува с хеликоптери нарколаборатории в Афганистан е по-скоро предупреждение, че след 2014г. Русия повече няма да търпи случващото се, което касае не само нея, но и цяла Европа и всяка точка от света, в която афганистанския хероин трови нечий брат, сестра или дете. 

В края на 2014 г. разбира се, американците няма да напуснат Афганистан. Оставеният там контингент под подходяща демократична маска ще контролира узряващата реколта от опиумен мак. Хероинът трябва да продължи да убива Русия…

Българските медии в PR – кампания

В един от изтеклите в Уикилийкс американски доклади се чете, че България е „впрегнала медиите в изтъкване на хуманитарните ползи от присъствието на български контингенти в Ирак и Афганистан“. Тоест, това е причината българската общественост да е слабо запозната с този проблем. Все пак, 80% от българите не одобряват присъствието на български войници в двете окупирани държави от НАТО и САЩ, но не знаят съучастници в какво точно по мащаби международно престъпление се замесе и нашата собствена страна. Всички данни в статията са официални, но по темата българските медии мълчат. 

Автор: Уго Чан

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!