Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йнг Уен, Epoch Times

Какво казват китайците за Знака на Коня

Horses galloping toward victory in a year that promises unexpected adventures! (Jade Wang/Epoch Times)
(Jade Wang/Epoch Times)

Според цикъла на Петте елемента, 2014 е Годината на Дървения кон, която се счита за година на бързи победи, неочаквани приключения и изненадващи романси.

Китайският народ смята коня за едно от най-важните животни, с които човек може да се сприятели.

Елегантният кон символизира силен характер и целеустременост. Конят е известен като един от най-бързо адаптиращите се животни - например жребчето може да се изправи на крака до 10 минути от раждането си, като започва да ходи почти веднага след това.

Смята се, че тези, които са родени в Годината на Коня, имат по-добри маниери и обръщат повече внимание на своите стил и аксесоари. Те са щедри и харесват красивата екстравагантност.

Като цяло те имат свободен дух и са винаги в движение, копнеейки за свобода и пътешествия. Отношението им към всичко е положително, прямо и напредничаво. Упорити като коня, те не обичат да бъдат потискани. Както и не приемат лесно помощ от другите.

Знаците на Петте елемента

Започва

Свършва

Метален кон

30 януари 1930

16 февруари 1931

Воден кон

15 февруари 1942

4 февруари 1943

Дървен кон

3 февруари 1954

23 януари 1955

Огнен кон

21 януари 1966

8 февруари 1967

Земен кон

7 февруари 1978

27 януари 1979

Метален кон

27 януари 1990

14 февруари 1991

Воден кон

12 февруари 2002

31 януари 2003

Дървен кон

31 януари 2014

18 февруари 2015

Огнен кон

17 февруари 2026

5 февруари 2027

Като непредубедени личности за тях е лесно да се сприятеляват. Тяхното красноречие и убедителен талант ги правят естествени лидери. Бидейки весели и добросърдечни, за тях е много лесно да общуват с хората. Надарени със силна способност за възприятие, те често знаят за мислите на другите.

Родените в Годината на Коня имат голямо разнообразие от интереси, като драма, музика, спорт и т.н. Те са обикновено атлетични и обичат спорта.

Като високо усърдни и креативни, те често прогресират директно към своите цели. Усвояват нови умения лесно и с ускорени темпове. Стават отлични бизнесмени, които могат да поемат невероятен обем от задачи и да ги изпълняват с удивителна прецизност.

Но при възникване на трудности и разочарования те могат да бъдат нетърпеливи и да сменят посоката лесно. Не харесват да правят неща насаме, незабелязано, тъй като се наслаждават на удовлетворението, което получават от хвалебствията, възхищението и аплодисментите на другите. Имащи приключенски дух, те обичат да излагат на показ своите умения и талант, особено в критични моменти, което ги прави още по-впечатляващи.

Освен това могат лесно да придобиват богатство, но не го задържат за дълго, тъй като бързо променят своите решения и стратегии.

Не са добри пазители на тайни, поради тяхната открита и свободна природа. Наклонността им да нахлуват в личния живот на другите е значителен техен недостатък. Имайки импулсивността на коня, те искат да опитат от всичко, но често се провалят. За щастие са оптимистични и не се предават при фалити. Поради което са в състояние в края на краищата да постигат целта си.

Най-общо казано те имат големи таланти и знаят как да реагират бързо, за да се справят с нещата ефективно. Тъй като знаят за своите вродени таланти, те са често арогантни, независими, егоистични и амбициозни. Затова не чувстват съжаление за хората след като получат от тях това, което искат и което може да е ощетило някого. Тази черта е техен голям недостатък.

Що се отнася до романтиката, те могат да изразяват пряко чувствата си. Но са докачливи и следователно лесно нараними. Могат да пожертват всичко за истинската любов - един от факторите, които могат да ги погубят.

Дървеният кон се радва на щастлив баланс между всичко характерно за родените под Знака на Коня. Елементът на дървото ги прави по-стабилни, по-малко капризни и по-малко склонни към гневни изблици.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!