Следвайте "Буднаера" в Телеграм

pik.bg

Невероятно! Племенник на Ким Чен Ун кацна на Слънцето и взе проби


Северна Корея и лидерът й Ким Чен Ун имат нов повод за гордост пред западния свят, след като местен младеж излетя до Слънцето, взе проби от звездата и се върна. Подвигът, за който САЩ и Русия едва ли са си представяли, е на 17-годишният Хънг Ир Гонг, който е племенник на севернокорейския лидер. Той е извършил невероятния полет в Космоса само за 18 часа.

В централната емисия на държавната телевизия на Северна Корея водещият съобщил: "Щастливи сме да заявим, че мисията по изпращане на човек до Слънцето беше успешна. Северна Корея изпревари всяка друга държава в света. Хънг Ир Гонг е герой и заслужава да бъде посрещнат като такъв, когато се върне по-късно вечерта."

Тийнейджърът пътувал по тъмно, за да се предпази от екстремната слънчева топлина. Ракетата, в която бил, е специално моделирана за пътешествието. Хънг също така е взел проби от Слънцето, които ще покаже на чичо си. Корейската централна агенция определя постижението на младежа като "най-голямото човешко постижение на нашето време", но новината предизвика присмех у повечето западни информационни агенции.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!