Следвайте "Буднаера" в Телеграм

silnabulgaria.com

Нови разкрития от САЩ! Използвано ли е химическо оръжие в Сирия?

2013-08-21t070533z_01_syr03_rtridsp_3_syria-crisis-gas
silnabulgaria.com

Експерти от САЩ и ООН доказаха в новия си доклад, че не армията на Сирия, а въоръжените наемници са използвали химическо оръжие

За пореден път лъжите на САЩ, които използваха, за да оправдаят желанието си да нанесат военен удар над Сирия бяха опровергани и то по научен път.

Очевидната провокация с използването на химическо оръжие, дни преди пристигането на поканените от Башар Асад инспектори на ООН в Сирия трябваше да послужи като оправдание пред западните сили и най-вече САЩ, които към този момент все още подкрепяха метежниците, за нанасянето на военен удар. Целта на подобен удар беше да се помогне пряко на въоръжената опозиция, която в същия момент започна да губи позиции и биваше изтласквана от ключови местности от редовната сирийска армия.

В последния доклад на авторитетните американски експерти, сред които професора от Масачусетския технологичен институт „Теодор Постол” и бившия инспектор на ООН Ричард Лойд категорично се опровергава съпричасността на сирийската редовна армия и президента на Сирия Башар Асад в извършената химическа атака, която едва не доведе до пряка военна намеса в сирийския въоръжен конфликт и в която загинаха голям брой невинни граждани (по данни около 1,700 души).

Далечината на радиуса на действие на ракетите със зарин, използвани през август миналата година в околностите на Дамаск, свидетелства за това, че тези боеприпаси не са могли да бъдат изстреляни от въоръжените сили на Сирия.,

е заключението в изготвения от експертите доклад. 

Източник: alterinformation

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!