Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.com

Телевизията уврежда мозъка на децата

Ако едно дете гледа твърде много телевизия, структурата на мозъка му със сигурност ще се увреди, съобщават японски учени. А връзката е пряка. Така например проучване на 276 деца от 5 до 18 години показва, че най-силните промени настъпили у тези, които гледали телевизия по 4 часа. Като цяло участниците в изследването гледали телевизия от 0 до 4 часа, а средното време за гледане е 2 часа, пише The Daily Mail.

Заключенията били направени след сканиране на мозъка. Оказало се, че деца, които дълго време гледали телевизия, имали по-голям обем сиво вещество в предната част на кората. А този факт се свързва с ниски показател на вербален интелект, твърдят от Университета Тохоку.

За нормалната работа на мозъка тази област трябва да намалява по обем в детството. Ако това не стане, започват проблемите. Известно е: у деца с висок IQ, степента на изтъняване на тази част от кората на главния мозък също е висока. Що се отнася до телевизора, гледането му не налага на мозъка решаване на нови сложни предизвикателства. Това пречи на развитието му.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!