Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Йордан Соколов: Червени олигарси дърпат конците на държавата

Червени олигарси дърпат конците на държавата. Това са хора, които бяха подготвени за олигарси, станаха олигарси още преди промяната, с тези милиони, които бяха раздадени и за които много хора отричат. Имаше изявления, които свидетелстваха, че са ги назначавали за милионери, каза бившият председател на парламента от СДС Йордан Соколов.

Ние не успяхме да накажем политиците от прехода, не можахме да накажем хората, които бяха виновни за убийствата, за лагери, за голямото разграбване на България. То беше от 1986 до 1989 година. Тогава България се натовари с голям дълг, който все още не е изплатен, припомни Соколов в интервю за бТВ.

Ако искахме да станем демократична страна трябваше да се даде път на частната инциатива. Всички тези предприятия трябваше да станат частни, коментира още Соколов.

За скандала с бившия зам.-председател на ДПС Христо Бисеров той каза, че "още в СДС имаше информация за някакво облагодетелстване за него. Около него имаше скандал за къща в София. Тогава няколко пъти го питахме откъде са парите за къщата, но той се държеше арогантно и казваше, че на никого не е длъжен да дава обяснение. Чуваше се за куфарчета с пари. Мисля, че имаше контрол върху митниците", заяви Соколов.

По думите му, ако СДС са имали доказателства за дейностите на Бисеров е нямало да го търпят. "Ако са му носени куфарчета с пари, то те не са стигали до СДС, а си е действал самосиндикално. От СДС бяха изключени за съмнения Христо Бисеров и Йордан Цонев. Те отидоха в ДПС."

Той коментира също, че скандалът с Волен Сидеров на летище Варна е добре премерена и режисирана лудост.

"Винаги, когато партията изпада в криза той прибягва към някакъв скандал. Да припомним магистрала "Тракия", както и събитията пред джамията. Това е безнаказаност. Той не е смел човек. Той се крие зад статута си на народен представител", заяви Йордан Соколов.

Той припомни, че полицаите не могат да арестуват депутати, но могат да ги разпитват в качеството им на свидетели. "Мисля, че Сидеров няма да си даде имунитета, до последно ще твърди, че е жертва на политически заговор", заяви бившият парламентарен шеф.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!