Следвайте "Буднаера" в Телеграм

zdravivsekiden.com

Куркумата, ефикасна лечебна билка с много приложения в стоматологията

Turmeric-powder
commons.wikimedia.org

(NaturalNews) Знаете ли, че Индия произвежда почти всичката куркума в света и че в страната се консумират 80% от нея? Така е според увода към резюмето на изследване, проведено в Индия за влиянието, което куркумата оказва в стоматологията.

Има все повече и повече съобщения относно усложненията, свързани със зъбните канали и с ваденето на мъдреци, които оставят кухини, като тези места са благодатна почва за развитието на различни патогени, които могат да причинят заболявания в цялото тяло. Те дори могат да причинят усложнения, които да доведат до автоимунни заболявания и дори до рак.

Резюмето на индийското изследване предлага някои направи-си-сам методи за зъбна хигиена с куркума, както и професионални приложения. Изплакването на устата с вода с куркума, приготвена чрез сваряване на чаена лъжичка куркума на прах, две зрънца карамфил и две сухи листа от гуава в 230 мл вода предоставя незабавно облекчение.

Масажирането на болящите зъби с изпечена и смляна куркума елиминира болката и отока. Използването на паста, направена от 1 ч.л. куркума с 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. синапено масло предоставя облекчение от гингивит и периодонтит. Втривайте от пастата в зъбите и венците си по два пъти на ден.

Резюмето също така препоръчва зъболекарите да използват уплътнител, състоящ се от смес от акрилов мономер и екстракт от куркума за малките зъбни кариеси, открити с помощта на оцветяваща система, която също използва куркума. Това изглежда по-здравословно от пломбите с живак, нали?

Лично преживяване илюстрира опасностите при зъбните канали

На жената на автора на настоящата статия запълниха единствения канал на един от зъбите й в дясната част на челюстта през 2005 година. Наскоро след това тя започна да се разболява често от бронхит. Докато живееха в Мексико малко по-късно състоянието й драстично се влоши.

Рентгенова снимка показа голям абсцес „с размер на пъпеш” в десния й бял дроб, до който беше достигнато чрез пробиването на малка дупчица в гърба на жената, за да бъде течността източена успешно. Но точния патоген така и не бе изолиран от пробите слюнка. Така че й наложиха режим на приемане на разнородни антибиотици дневно.

Опитът да се спрат антибиотиците с озонова терапия в Мексико имаше изцяло обратен ефект и състоянието й мистериозно се влошаваше!

При втория й престой в болница, този път в Щатите, нова изкусна процедура бе използвана за премахване на запушванията от гранулом в долния десен бял дроб и за вземане на тъканна проба за биопсия.

Изолираният патоген беше разновидност на бактерията Actinobacillus actinomycetemcomitans, която обикновено живее в устата. Лекарите бяха изненадани да ги открият в белия й дроб!

Тези бактерии се чувстват добре, както в анаеробна така и в аеробна среда. Това обяснява защо озоновата терапия имаше обратен ефект и актиномикозата й се разрази с нова сила вместо да затихне. Това е преживяване, илюстриращо нуждата от предварителна информираност преди използването на терапия с насищане с кислород в белите дробове.

След твърде много антибиотици ние открихме начин с направи-си-сам липозомен витамин С, който позволява големи дози витамин С да влизат направо в клетките. Липозомният витамин С замести антибиотиците и инфекцията се изчисти в рамките на няколко месеца.

Чудодейният куркумин в куркумата

Вълшебният куршум на куркумата по отношение на няколко заболявания е нейната активна съставка куркумин. Това може би е най-динамичното противовъзпалително съединение в природата и то надминава всичко, предлагано от Биг фарма, но без страничните ефекти на химическите лекарства.

Изненадващите му противоракови свойства също са демонстрирани ин витро (в лабораторни съдове) и ин виво (в изследвания със животни).

Куркуминът може да се купува като хранителна добавка. Капсулите трябва да са със специална (ентерична) обвивка, за да позволяват на куркумина да прониква в тънките черва без да се разгражда в стомаха. Капсулите трябва също така да съдържат пиперин, който способства по-доброто усвояване на куркумина от клетките.

Евтин куркумин от куркума може да се получи като куркумата се загрява (но не на силен огън) в здравословна мазнина по избор, поръсва се с прясно смлян червен пипер за набавяне на пиперин и се разбърква на паста. Всеки ден трябва да се взима по една супена лъжица докато стане време за приготвянето на нова паста.

П. Ф. Луис

Източник: Natural News, Turmeric is an effective medicinal herb with many applications in dentistry, 20 November 2013

naturalnews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!