Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

САЩ купуват 14 милиона дози калиев йодид за борба с радиоактивно заразяване

Министерството на здравеопазването и човешките ресурси е поръчало 14 милиона дози калиев йодид, съединение, което предпазва организма от радиационно отравяне в резултат на мащабни ядрени аварии. Медикаментите трябва да бъдат доставени преди началото на февруари, пише Paul Joseph Watson, за InfoWars (http://www.infowars.com/us-government-orders-14-million-doses-of-potassium-iodide).

В съответствие с тръжната заявка, публикувана на уебсайта Federal Business Opportunities DHHS иска изпълнителите да доставят "таблетки калиев йодид, 65 мг, пакет стандартна доза" общо 14 милиона таблетки. Медикаментите трябва да бъдат доставени преди 1 февруари 2014 г.

Калиевият йодид помага да се блокира усвояването на радиоактивен йод от щитовидната жлеза и се използва от жертвите на сериозни ядрени инциденти или извънредни ситуации. Съгласно действащите правила, на щатите с население, живеещо в рамките на 10 мили от атомна електроцентрала се препоръчва, но не е задължително, да поддържат ниво със запаси от калиев йодид.

В FedBizOpps не се съобщава за други резултати, свързани с покупки на калиев йодид от някоя друга правителствена агенция. Това дава право да се предположи, че покупката на DHHS е без прецедент в последно време.

Продължаващата криза в атомната електроцентрала Фукушима е повод за безпокойство. Тази покупка е доказателство за заплахата от радиоактивни отпадъци, които ще достигнат до западния бряг или е потенциално свързана с други природни бедствия в Япония, които биха могли да се отразят на Съединените щати.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!