Следвайте "Буднаера" в Телеграм

pik.bg

Какво да ядем, за да се пазим от инфаркт, инсулт и други страшни болести: Съветите на проф. Христо Мермерски

Българинът се храни безобразно, поглъща отрови, коментира специалистът

"След празниците трябва да погладуваме малко, за да пречистим организма си от голямото преяждане. По принцип българинът се храни безобразно, поглъща отрови", каза преди минути в ефира на Би Ти Ви специалистът по лечебно хранене проф. Христо Мермерски.

Все повече пада възрастта на хората с инсулти и инфаркти заради лошото хранене. Поглъщат се мазни храни, които запушват кръвоносните съдове. Българският чесън е най-ефикасното средство срещу високо кръвно налягане, обясни специалистът.

"Всеки човек трябва да бъде отговорен към здравето си. Като млад изяждах по десет кебапчета и кюфтета. Добре, че към 30-та си година се осъзнах. Иначе днес нямаше вече да говорите с мене. Няма нищо по-приятно от лечението чрез хранене. Медът е едно от най-добрите лекарства", поясни проф. Мермерски.

Той сподели рецепта за пречистване на кръвоносните съдове, която всички хора, трябва да спазват: По една лъжица мед и ябълков оцет се сипват в чаша с вода и се изпиват 40 минути пред хранене сутрин. "Това те прави нов човек и намалява в пъти опасността от инфаркт и инсулт".

"Хемороидите пък са болест на заседналия ни живот и на лошото хранене. Ако десет дни всяка сутрин изпиваш белтъка от едно яйце, ще се излекуваш", уточни проф. Мермерски.

Според него смесването на храните е най-голямата отрова за организма. Краставицата се разграждала за час и половина, но луканката, например, за 10 часа. Когато се ядат едновременно месо, зеленчуци, тлъсто и солено в стомаха ставала революция. Тя води до запек, до разстройство, а по-късно - до гастрит и язва. 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!