Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Ами ако Хеопсовата пирамида е на 20 хиляди години?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Gizeh_Cheops_BW_1.jpg/333px-Gizeh_Cheops_BW_1.jpg
bg.wikipedia.org

Двама немски студенти незаконно взели от египетска пирамида артефакти с уж научна цел, пише Мади Менса в статия, публикувана във вестник Le Figaro.

"Двама немски археолози умишлено повредили пирамидата на фараоните за да докажат, че тя е построена много по-рано, отколкото всеки си мисли. Тази инициатива разгневи египетските власти", – се казва в публикацията.

"Според една теория, Хеопсовата пирамида е построена по времето на изчезнала цивилизация, далеч по- древна от египетската. Поддръжниците на тази научна теория са двама съвременни Индиана Джоунс, студенти от Дрезден, уточнява News.com. Те са убедени, че пирамидата е по-стара от другите, и предприели "научна" експедиция за да докажат, че пирамидата не е на 4500 години, а на 20 000 години" – пише авторът.

"За да докажат теорията си, двамата студенти откъртили орнамент (йероглифен символ) с червен цвят, който се намирал над гробницата на фараона Хеопс, за да вземат от него проба, която проучили в Германия. След експертизата младите археолози заявили, че пробата потвърждава тяхната теория, че пирамидите в Гиза са много по -стари от царството на Хеопс и че те са били само "обновени" по време на царуването на фараоните" - казва репортерът.

"Но инициатива на студенти не се хареса на никого. Министър по антиките на Египет наложи санкции на "археолозите" и заяви, че те са увредили древното наследство на Египет. Заключенията на студентите бяха отхвърлени, защото "те са направени от аматьори , а не от опитни археолози", казва представителят на египетското министерството. Освен това, имената на студентите са вече в "черния списък": те ще бъдат незабавно арестувани, ако се върнат в люлката на фараоните" – пише авторът.

Източник : Le Figaro

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!