Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо бялата захар опива имунната система?

Защо бялата захар опива имунната система? Случвало ли ти се е да ти се завива свят, да се чувстваш уморен и да ти се иска само да спиш? Това е положението, в което се озовават твоите бели кръвни телца, когато поемеш много захар. Всъщност, бялата захар, освен че спомага за появата на остеопорозата, намалява ефективността на белите кръвни телца, а следователно и на имунната ти система.

По-долу показваме резултата от едно изследване върху ефекта на рафинираната захар, проведено в Калифорния през 1979 г., взето от книгата на Мартин Халси (Martin Halsey).

Твоите бели кръвни телца в нормални условия са способни да убият около 14 бактерии, а този е резултатът пет минути след приема на рафинирана захар:

6 лъжички захар… …10 бактерии, унищожени от белите кръвни телца

12 лъжички захар… …5 бактерии, унищожени от белите кръвни телца

18 лъжички захар… …2 бактерии, унищожени от белите кръвни телца

24 лъжички захар… …нито една унищожена бактерия и бели кръвни телца в нокаут

Ясно се вижда вредният ефект на бялата, химически рафинирана захар върху имунната система.

А щом бялата захар отслабва имунната ми система, тогава какво да използвам? За щастие има много други по-добри и по-здравословни алтернативи, които да използваме като подсладители:

Сега е важно да се запознаем със съдържанието на захари и захароза. По-долу посочваме процентното съдържание на захароза (тоест на захар) в подсладителите.

От разгледаните подсладители малтозата най-лесно се усвоява, тъй като се състои само от две молекули глюкоза, за разлика, например, от рафинираната захар или тръстиковата захар, които съдържат захароза, състояща се от една молекула фруктоза (монозахарид, който трябва да бъде преработен в глюкоза, за да бъде асимилиран) и една молекула глюкоза.

Затова малцът е подсладителят с най-добър ефект. Получава се от ферментацията на зърнените култури, към които по време на процеса се добавят ензими, получени от покълването на ечемика. Разбира се, малцът подслажда по-малко, тъй като съдържа само 50% захари спрямо бялата захар, която съдържа 99%. Среден път може да бъде медът с по-намаленото си съдържание от 86% захар.

Прекомерният прием на бяла захар, заедно с цяла серия от други фактори като излишъкът на белтъчини в тялото, могат да доведат до появата на остеопороза.

Източник: http://www.anptraining.net/

превод от италиански: Даниела Петракова

Източник: zemianazaem.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!