Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЛО – Зона 51

Gisela Giardino - Area 51 (by-sa)
commons.wikimedia.org

Атанас Мецов

В най-секретната военна база на територията на САЩ се пазят най-големите тайни на човечеството...

Досега в нашата поредица, посветена на тайните на НЛО, ви разказахме за популярния случай “Розуел” от 1947 г., както и за създаването на тайната групировка “Маджестик 12”. В следващите няколко седмици пък ще ви запознаем с едно място, което е толкова секретно, че правителството на САЩ и Пентагонът трудно признават, че то дори съществува. Ще разберете как и по какъв начин всички големи загадки, тайни и конспирации на XX век, свързани с НЛО (в това число “Маджестик 12” и Розуел), неизбежно трябва да се свържат с тайнственото място, наречено Зона 51.

Зона 51 е неофициалното название на американската военна база, разположена в пустинята в щата Невада, близо до Лас Вегас. От редките некодирани снимки на базата, които се появяват, над повърхността на земята се виждат няколко хамбара, както и къси самолетни писти. Официално Зона 51 се води част от голямата база на ВВС, наречена “Нелис Еър Форс Бейс”. Заради голямата секретност на това, което се случва там, както и поради факта, че американското правителство признава под сурдинка нейното наличие, Зона 51 се е превърнала в постоянен герой във всички конспиративни теории, че правителството на САЩ крие от обществеността информация за срещите, които е провеждало, и продължава да провежда с представители на извънземна раса.

Едно от малкото неща, които се знаят със сигурност, е, че в Зона 51 освен военни работят и някои от най-сериозните учени в Съединените щати. Всяка сутрин цивилният екип, чиято анонимност се пази стриктно, се качва на самолет “Боинг” на летището в Лас Вегас и откарва служителите до секретната база. В края на деня мъжете и жените биват връщани в столицата на хазарта с едно-единствено условие – че веднага ще забравят какво са видели и никога няма да разкажат какво са работили в Зона 51.

Първият човек, работил в свръхсекретната база, който си позволява да разкрие подробности за нея, е физикът Робърт Лазар, за когото вече споменахме в нашата поредица. В интервю през 1989 г. Лазар обяснява, че в продължение на една година е работил в сектор 4 на Зона 51, където заедно с екип от учени са се опитвали да разгадаят технологията на космически кораб, “чийто произход е извънземен”. Физикът обяснява, че само в Сектор 4 е имало

девет странни летателни апарата

с формата на чинии, от които той е имал възможност да работи едва върху един. “Отвътре целият кораб бе сивкав, какъвто изглеждаш и отвън. Това, което ми направи много силно впечатление, е, че нито отвън, нито отвътре имаше остър ръб, т.е. всички ръбове бяха заоблени, дори и тези на седалките и на местата, където стените се съединяват с тавана”, разказва в интервюто от 1989 г. Лазар. Той допълва, че корабът е бил разделен на три нива – долно, където са се намирали сложните електрически усилватели, чието устройство Лазар и екипът се опитвали да разберат.

“Средната част на кораба, тази, в която влизаш от вратата, е най-голямата и там са разположени местата за пътуване на екипажа. За съжаление в най-горната част, където предполагам, че са всички уреди за управление, карти, както и бордовият компютър, аз не бях допуснат - допълва разказа си Лазар. - За мен няма грам съмнение, че съм работил върху създаден от извънземна цивилизация кораб. Първо, ако беше построен от САЩ, летателният апарат щеше да има някакви скици, по които да се ориентираме, а не сами да се мъчим да проумяваме как действа. Освен това размерите на седалките категорично показваха, че те са предназначени за създания с доста нисък ръст. Освен това горивото, с което се задвижва летящата чиния, бе унунпентиум – Елемент 115”, завършва физикът.

През 90-те години неговият колега Дейвид Адеър, който също е работил в Зона 51, потвърждава думите на Робърт Лазар. Уважаван експерт на НАСА и много самолетни компании, през 1971 г. Адеър е бил въведен в свръхсекретната база в щата Невада, където военните го помолили да се опита да разгадае тайните на странен космически кораб. “Първото нещо, което ми дойде на ум, бе да им вдигна жесток скандал. Ето, аз стоях пред едно чудо на техниката, едно върховно постижение, което е било скрито от нас. Ние в НАСА използвахме течно гориво в нашите ракети, често давахме жертви, пращахме хора за дълго време в Космоса, а тези тук имат кораб, който се задвижва най-вероятно с гориво, което да му позволи да достигне скоростта на светлината”, обяснява Адеър.
“Това, което Боб Лазар ни разказа, е, че

ВВС постоянно летят с НЛО

над пустинята. Те имат строго фиксирани часове за тези изпитания – в сряда, вечерно време от 18,30 до 21,30 часа, както и рано сутрин от 3 до 6 часа”, споделя Шон Дейвид Мортън – водещ уфолог. Според него много от случаите на наблюдение на НЛО над пустинята на Невада са директен резултат от тези тестове на американските военни. “Няма да се учудя, ако в момента се окаже, че всички летящи чинии в атмосферата на Земята са пилотирани от хора, а не от извънземни”, допълва Мортън.Разкритията на Лазар и Адеър естествено предизвикват светкавични реакции от Пентагона, които се движат по две основни линии – отричането на факта, че Лазар и Адеър са стъпвали в Зона 51, тъй като тя въобще не съществува, както и дискредитиране на личностите на двамата.

Тук е мястото да споменем и официалното становище на американското правителство по въпроса за Зона 51. Както стана дума, в продължение на дълги години от Вашингтон въобще отричат съществуването на подобна свръхсекретна база. Все пак на 14 юли 2003 г. федералното правителство признава, че “съоръжение с подобно наименование съществува”, но отказва да разкрие каквито и да е подробности за него, освен че е “оперативно място”.

Базата се охранява денонощно от въоръжени с картечници и автомати постове, като на табелите изрично е посочено, че всеки, който стъпи в обозначените граници на района, ще бъде разстрелян. На официалната карта на САЩ базата не съществува, като тя отсъства и от топографската карта на географското дружество. Както споменахме вече, малкото сателитни снимки на района също не показват нищо повече от няколко хамбара. Според теорията на конспирацията това може да се обясни с факта, че Зона 51 фактически се

разпростира на 27 подземни нива

Според най-смелите теории Зона 51 се използва за много повече от поле за тестове на извънземни летящи чинии. Най-смелите прогнози на уфолозите стигат до там да обявят свръхсекретната зона за мястото за срещи на “Маджестик 12” с представители на извънземни цивилизации. Според много защитници на теорията на конспирацията именно в Зона 51 е докаран оцелелият член на екипажа, разбил се край Розуел. Освен това базата е посочена и като мястото, където е извършена аутопсията на извънземното, която ни е позната от интернет, както и първите интервюта, които хората правят с представители на чужди раси.

http://novinar.bg/news/9-nlo--zona-51_MzAxNTsyNA==.html

ufonlo.blog.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!