Следвайте "Буднаера" в Телеграм

rasper-bg.com

Зловещите пророчества на монаха Авел

Откъс от книгата "Езотериката и шаманите на Кремъл" - книга за това как политическият елит използва езотеричните методи, за да остане по-дълго на власт

ЗЛОВЕЩИТЕ ПРОРОЧЕСТВА НА МОНАХА АВЕЛ

Почти всеки човек знае за Нострадамус и неговите пророчества. Въпреки че този средновековен поет и лекар не бил пророк, неговите "пророчества" са известни по-скоро заради раздутата му популярност, а не благодарение на тяхната ценност. Огромна е и славата на Григорий Распутин, руски монах и мистик, живял при царуването на последния цар от династията Романови – Николай Втори, придобил огромно политическо и религиозно влияние в предреволюционна Русия.

Според исторически записки и архивни документи всичките предсказания на монаха Авел се сбъднали много точно, макар че животът му бил изпълнен с митове и не се знае кое точно е истина и кое измислица. В биографичния речник на Брокхауз и Ефрон пише: "Авел е монах ясновидец, роден през 1757 г. По произход е селянин. Заради своите предсказания смъртта на Екатерина Втора и Павел Първи, за нападението на французите и опожаряването на Москва през 1812 г. многократно влизал в затвора, където изкарал около 20 години. По заповед на император Николай Първи Авел бил заточен в Спаско-Ефимиевския манастир, където починал през 1841 г."

Бъдещият пророк се родил в село Акулово, Тулска област. Живял подобно на всички селяни от това време и до 28-ата си година не блестял със способности. "На жизненото поприще в средата" напуснал семейството си и се установил във Влаамския манастир, където се подстригал за монах с името Адам. Причината за бягството му било насилственото желание на родителите му да го оженят.

Една година Адам живял в манастира и получил пророчески дар. В книгите си Адам писал, че имал видения и че някакъв глас го извикал на небето и му показал книга, която съдържала много от тайните на земния свят. Там Адам прочел онова, което се отнасяло до династията на Романови и Русия; след това гласът му заповядал прочетеното да стигне до Екатерина Втора, която управлявала по това време.

За да изпълни волята на неведомите сили, Адам тръгнал из Русия, а когато попаднал в Николо-Бабевския манастир, написал своята първа книга. Там в пряк текст се казвало, че Екатерина ще управлява 40 години, а престолът й няма да бъде наследен от любимия й внук Александър, а от сина й Павел.

Когато Екатерина научила това, изпаднала в ярост и заповядала монахът да бъде затворен в Петропавловската крепост. Адам останал там, докато предсказанието му, свързано с императрицата, се сбъднало…

Павел Първи, който поел престола, вярвал в мистичните явления и се заинтересувал от монаха Адам. Княз Куракин, който след смъртта на Екатерина заел длъжността генерален прокурор, донесъл книгата с предсказанията на монаха на императора. Състоял се разговор между императора и пророка. Вероятно Адам е посочил точната дата на смъртта на Павел Първи и начина, по който ще бъде убит. Освен това монахът разказал за бъдещето на потомците му и на цяла Русия. Пророкът отново бил подстриган за монах…

При повторното му подстригване Василий Василиев получил името, с което е известен като един от най-зловещите ясновидци на Русия – Авел. След това монахът започнал да странства из Русия. Живял в Санкт Петербург и Москва, където известно време врачувал, след това се върнал в манастира във Валаам, където написал втората си книга. В нея предсказал точно смъртта на император Павел Първи…

Павел се възмутил и заповядал Авел отново да бъде затворен в крепостта. Там Авел изкарал толкова, колкото и по време на първото с заточение – десет месеца и десет дни. Точно до момента, в който се сбъднало предсказанието му за смъртта на императора… Преди това императорът заповядал да се препишат всичките пророчества на монаха, свързани с династията Романови, и ги заключил в специална каса, която трябвало да се отвори точно след сто години…

Авел бил заточен в Соловецкия манастир и му било забранено да странства из Русия и да смущава умовете на хората. Монахът написал нова книга, в която описал войната през 1812 г. между Русия и Франция. Предсказанията му потресли всички. Книгата на Авел попаднала в ръцете на младия император Александър Първи, който също не се зарадвал на предсказанията и заточил Авел в затвора на Соловки. Но предсказанията на Авел се сбъдвали едно след друго…

Но бил издаден указ, който забранявал на Авел публично да предсказва. Дълго време монахът пътешествал по светите места и не правел никакви предсказания.

В годините, когато отседнал, в Серпуковския Висоцки манастир, Авел написал още една книга "Житие и страдание отца и монаха Авеля". В книгата се съдържали сложни и неразбираеми мистични рисунки, описание на Сътворението на света и подробен разказ за живота и срещите му с царете, за виденията и странстванията му.

На Александър Първи докладвали за новите предсказания на Авел, в които предрекъл и неговата смърт.

Авел на всеослушание разказвал и за съдбата на новия император Николай Първи. Но поучен от горчивия си опит, монахът избягал, за да се спаси от преследванията. Но отново го заловили и затворили в арестантския отдел на Суздалския Спаско-Ефимиевски манастир. Този удивителен човек бил погребан зад олтара на манастирската църква. Нито една от книгите му, които не се знае дали са три или пет, не се е запазила. Записките от предсказанията му, които били заключени в тайнствената каса, стигнали до Николай Втори, но също изчезнали. Всичките пророчества на "руския Нострадамус" са известни само от писмата и документите, от откъсите и неточните цитати.

До нас са стигнали малобройни сведения за най-страшната книга, написана от Авел – книгата за пришествието на Антихриста. Монахът предсказал точната дата на края на света. Но къде се намира сега тази книга, не е известно.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!