Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Лютивите храни могат да убиват раковите клетки

http://30dumi.eu/wp-content/uploads/2013/11/lyuto.jpg
30dumi.eu

Изследователи от Университета на Нотингам са установили, че веществата, които се съдържат в прах от червен пипер, имат особено въздействие върху канцерогенните клетки. Те ги "взломяват", което води до вътрешни повреди и клетъчна смърт.

Според учените веществото капсацин принадлежи към протеиновите структури винилоиди. Биохимични и биофизични изследвания показват, че тези вещества са способни да проникнат дълбоко в раковите клетки и да атакуват митохондриите, които играят ролята на източници на енергия и непрекъснато зареждат раковите клетки чрез окисляване на органични структури. Увреждането на митохондриите води до факта, че раковите клетки се "програмират" да умрат.

Д-р Тимъти Бейтс който е ръководител на изследването смята, че капсацинът има значителен противораков потенциал. Експертите наричат ??това вещество "ахилесовата пета" на рака.

"Капсацинът се използва при лечението на псориазис, така че съм сигурен, че може да се използва за лечение на някои видове рак" – казва д-р Бейтс.

След като тествали действието на капсацина върху клетъчни култури от рак на белия дроб и рак на панкреаса, учените казват, че то е в състояние да проникне в сърцето на ракова клетка и да я убие , което води до апоптоза . Функциите на нормалните клетки не се засягат. Въпреки, че критиците на тази теория се аргументират, че проучването е проведено "в епруветка" – в изкуствени лабораторни условия, то фактът, че традиционно консумиращите пикантни люти храни индианци и мексиканци много по -малко се разболяват от рак, отколкото европейците, – позволява да се вярва във възможностите на червения пипер.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!